Futbol müsabakasından görüntüler
-Genel ve detaylar
-Spor salonundan görüntüler
-Genel ve detaylar
-Görme engellilerin futbol oynaması
-Yapılan röportaj
-Genel ve detaylar
-Yapılan röportaj
( AZEZ ) AZEZ
- Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez bölgesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde ilk defa görme engelliler için futbol müsabakası gerçekleştirildi.
Azez’de engellilere yönelik kurulan Umut Evi, engelli insanlara umut olmaya devam ediyor. Bu merkezde, savaşta ve doğuştan görme yetisini kaybedenler için okuma-yazma eğitimi ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 3 Aralık Dünya Engeliler Günü kapsamında İdlib ve Kilis’in karşısında bulunan Azez’de yaşayan görme engeliler için ‘Goalball futbol turnuvası' düzenledi.
Tel Rıfat’ta dünyaya gelen görme engelli Yasir Kaddur, Umut evinde öğretmenlik yapıp görme engellilere okuma-yazma, telefon ve bilgisayar eğitimi veriyor. Dünya Engeliler Günü kapsamında ilk defa İdlib ve Azez’de yaşayan görme engeliler için ‘Goalball’ futbol turnuvası düzenleyen Kaddur, “Buradaki amacımız görme engelli insanların yalnız olmadığını ve öğrenme yoluyla başarının mümkün olabileceği düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bu turnuvanın asıl amacı görme engelli kardeşlerimiz evden dışarı çıkmadıkları için harekesiz kalmaktadır. Bizler de bu sporla hareket etmelerini sağlıyoruz ve kan dolaşımlarının normal seviyeye ulaştırıyoruz” dedi.
Buradaki engelli insanlar sadece 3 Aralık Dünya engeliler gününde hatırlanmaması gerektiğini ifade eden Kaddur, “Keşke imkanlarımız daha fazla olsa bu kardeşlerle daha fazla ilgilenebilsek. Unutulmuş insanlar gibi hissetmemeliler. Bu turnuva ile bu kardeşlerimizle daha fazla etkileşim kurmayı başardık. Bizler için engelli olmak, engel değildir" dedi.
Görememenin engel olmadığını söyleyen Kaddur, "Bizler bu halimizle pes etmediğimiz sürece üniversite okuyabiliyoruz, spor yapabiliyoruz. Yeter ki mücadelemize devam edelim. Fakat bu mücadeleye tek başımıza yapamayız. Sizlerin destekleriyle bu mücadeleyi kazanabiliriz. Hayatı paylaşmak için engel yoktur” diye konuştu.
Dostluğun kazandığı maçta her iki takıma çeşitli hediyeler dağıtıldı.
- Azez'de görme engelliler için futbol turnuvası
İLGİLİ VİDEOLAR
Maltepe’de elektrikli otomobillerden ‘sessiz’ 30 Ağustos konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Konyalı Görme engellilerden evlat nöbetindeki ailelere destek ziyareti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Görme engelli çocuklar sudan korkarken madalyaya koştu
29 Ağustos 2021 Pazar
Diyarbakır’da eğitim hazırlıkları başladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Çorum’da okullar yüz yüze eğitime hazır
29 Ağustos 2021 Pazar
Engelliler Zafer Bayramını denizin altında bayrak açarak kutladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Bakıra talep arttı, yetiştirilecek usta bulunamıyor
29 Ağustos 2021 Pazar
Van Gölü’ndeki mikrobiyalitlere dalış eğitimi
29 Ağustos 2021 Pazar
Annesinin gözyaşlarına dayamadı iki buçuk ayda 20 kilo verdi
29 Ağustos 2021 Pazar
Aşkları 'engel' tanımadı
29 Ağustos 2021 Pazar