BAB - Yerlerinden edilen Suriye lilerden "Uluslararası Mülteciler Konferansı"na tepki - Gösteriden detaylar - Celal Tellavi'nin açıklamaBAB (AA) - Suriye 'nin kuzeyindeki Bab’da, Beşşar Esed rejiminin Rusya sponsorluğunda gerçekleştirdiği "Uluslararası Mülteciler Konferansına" tepkiler sürüyor.Rejim ve destekçilerinin saldırıları nedeniyle yerinden edilen siviller, başkent Şam'da düzenlenen konferansa karşı gösteri düzenledi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid - 19) tedbirlerine uyarak bir araya gelen göstericiler, Arapça ve İngilizce "Geri dönüş sadece Beşar Esed’in gitmesiyle başlar", "Esed olduğu sürece biz geri dönmeyeceğiz" yazılı dövizler taşıdı.Humus'tan göç ederek Bab'da yaşamını sürdüren Celal Tellavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Rusya'nın desteğiyle yapılan konferansa tepkimizi gösterdik. Esed rejimi bizi öldürdü. Evlerimizden etti. Göç etmek zorunda kaldık." dedi.
Esed rejimini istemediklerini belirtmek için bir araya geldiklerini dile getiren Tellavi, "Bu konferansın hiçbir hükmünün olmadığını savunuyoruz. Yerinden edilen hiçbir Suriye li Esed yönetimi kaldığı sürece geri dönmeyecek." ifadelerini kullandı.Esed rejiminin, Rusya sponsorluğunda, başkent Şam'da düzenlediği ve Rusya, İran, Çin, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Hindistan ve Umman gibi ülkelerden katılımın olduğu konferans iki gün sürmüştü.Birçok ülke, Suriye 'de geri dönüşlerin başlaması için uluslararası hukuka uygun güvencelerin olmadığı gerekçesiyle konferansı boykot etmişti.
BAB - Yerlerinden edilen Suriyelilerden 'Uluslararası Mülteciler Konferansı'na tepki
İLGİLİ VİDEOLAR
Başkent’te eski eş cinayeti: 1 ölü, 3 yaralı
31 Ağustos 2021 Salı
- Terör örgütü PKK'dan Afrin’e saldırı: 6 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zaferi için asker, polis, engelli ve akademisyenler birlikte daldılar
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Kabil'de roket fırlatılan araç alev aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Esad rejiminden Dera'ya topçu saldırısı: 1 ölü, 1 yaralı
29 Ağustos 2021 Pazar
- İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa'da Filistinli engelli gence saldırı
29 Ağustos 2021 Pazar
Esenyurt Belediyesi’nden mali bütçe planlama çalıştayı
29 Ağustos 2021 Pazar
Samsun'da tüfekle genç kadını yaralayan şahıs yakalandı
29 Ağustos 2021 Pazar
- Yemen'de Husiler askeri üsse saldırdı: 30 ölü, 60 yaralı
29 Ağustos 2021 Pazar