Londra, Tunus ve Gazze’de protestolardan detay
( GAZZE ) GAZZE
- İsrail’in Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik anlaşması Londra, Tunus ve Gazze’de protesto edildi. İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile ilişkileri normalleşme anlaşmasının Beyaz Saray'da imzalanmasının ardından farklı ülkelerde protesto gösterileri düzenlendi.
Londra ve Tunus'ta anlaşmayı kınamak için binlerce kişi Filistin bayrakları açarak sokaklara döküldü. Gazze’den tepki Filistin’in Gazze kentinde normalleşme anlaşması protesto edildi. Filistinliler böyle bir anlaşmanın durumu daha kötüleştireceğini ve barışı sağlamayacağını söyledi.
Protestocular, anlaşmayı Araplara ve Filistinlilere bir ihanet olarak tanımladı. Göstericiler, ellerinde anlaşmayı kınayan pankartlar taşıdı. Pankartlarda "Filistin satılık değil”, “rezalet anlaşması“ normalleşmeye hayır” gibi ifadeler yer aldı. Londra’da Bahreyn büyükelçiliği önünde gösteri İngiltere’nin başkenti Londra'da protestocular Bahreyn büyükelçiliği önünde gösteri yaparak İsrail ile ilişkileri normalleştirme kararını reddettiler. Protestolara Filistinli, Bahreynli kişiler dahil olmak üzere farklı uyruklu vatandaşlar da katıldı.
Protestocular hem Bahreyn hem BAE liderlerini ağır eleştirdi.
Tunus’ta gösteriler İsrail ile BAE-Bahreyn normalleşmesine karşı Tunus’un başkentinde düzinelerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenlendi.
Protestocular, "Filistin’i bedava sattılar" ”Normalleşmeye hayır” normalleşme Filistin milletinin şerefine bir bıçak” sloganları atarak Filistin'in bağımsızlığı ve halkının özgürlüğü çağrısında bulundu. Öte yandan, dün Beyaz Saray’da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed El-Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif El-Zayani ve anlaşmaya öncülük eden ABD Başkanı Donald Trump tarafından İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına imza atılmış . Böylece İsrail, BAE ve Bahreyn ile ilişkilerini normalleştirmek için attığı adımları "İbrahim Anlaşmaları" (Abraham Accords) olarak adlandırılan anlaşma ile Beyaz Saray'da resmiyete dökmüş oldu.
- BAE-Bahreyn-İsrail arasındaki normalleşme anlaşmasına karşı protestolar sürüyor
İLGİLİ VİDEOLAR
- 30 Ağustos Zafer Bayramı 99. yılında Azerbaycan’da kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Kabil'de roket fırlatılan araç alev aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Pakistan’da hükümet karşıtı protesto
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa'da Filistinli engelli gence saldırı
29 Ağustos 2021 Pazar
AŞTİ’nin kapıları grafiti sanatçılarına açıldı
29 Ağustos 2021 Pazar
Rahvan atlar ‘Zafer’e koştu
29 Ağustos 2021 Pazar
Antalya'da nem yüzde 90'a ulaştı, vatandaşlar denize akın etti
29 Ağustos 2021 Pazar