MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Uludere olayına ilişkin yaptığı tartışma yaratan açıklamalarına destek verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 'in Uludere olayına ilişkin yaptığı tartışma yaratan açıklamalarına destek verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin gündeminde Uludere olayı vardı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 'in Uludere olayına ilişkin yaptığı tartışma yaratan açıklamalarına destek veren Bahçeli, Şahin'in bu açıklamalarına tepki gösteren AK Partili Hüseyin Çelik'i eleştirdi.

Bahçeli konuşmasında, 'Uludere 'nin yasını tutanlar acaba geçtiğimiz yılın 19 Ekim 'inde Yüksekova ve Çukurca 'da şehit edilen 24 kahraman Mehmetçiği nasıl izah edecekler. Bu fedakarlık timsahını yürekleri nereye koyacaklardır? Uludere 'de ölenlerin ailelerine 123 bin lira tazminatı hemen yetiştirenler şehidin, gazinin hakkını nasıl ödeyecekler? Yetim yavrularının, dul kalan gelinlerin ve gözyaşlarına boğulan elleri öpülesi anaların, babaların yüzüne nasıl bakacaklardır? ' sorularını yöneltti.

'ŞAHİN 'FİGÜRAN' DİYEREK ÖZRE GEREK OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİR '


'Bize göre açılım ve yıkım bakımından son derece başarılı performans gösteren mevcut İçişleri Bakanı Uludere 'de olanlar için 'PKK 'nın figüranları' diyerek özre gerek olmadığını açıklıkla söylemiştir ' diye konuşan MHP Lideri Bahçeli, 'AK Parti 'nin içinden bu düşünceyi insani bulmayan zavallılar ise, öncelikle kuruyan ve kararan kendi insaniyetlerine baksalar iyi edeceklerdir. Bu şahsiyetlerin PKK 'ya duydukları saygının ve gösterdikleri toleransın bir benzerini kendi bakanlarından sakınmaları çirkefliğin ve çifte standartlı bölücü bakışın ta kendisidir ' şeklinde konuştu.

'İÇİŞLERİ BAKANI'NIN ÇIKIŞLARI YÜREKLERE SU SERPTİ '

Bahçeli, 'Bölücü terörü bırakarak İçişleri Bakanıyla uğraşmak PKK 'nın değirmenine su taşımaktan farksızdır ' ifadesini de kullanarak şunları söyledi:

'Uudere 'ye giden AK Partili milletvekillerinin PKK 'yla aynı üslubu takınmalarından rahatsız olmayan güruhun, İçişleri Bakanı'nın çıkışından gocunması neye ve kime hizmet ettiklerini açıkça kanıtlamıştır. Samimiyetle söylemek isterim ki, söz konusu bakanın çıkışları yüreklere sus serpmiş ve takdir toplamıştır. ' BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile