Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'nın Yalta kentinde 'Avrupa Stratejisi Yıllık Toplantısı'na onur konuğu olarak katıldı. Başbakan Erdoğan, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepki gösterdi.

Erdoğan İslam dünyasında tepkiye neden olan film ile ilgili 'Hz. Peygambere hakaret ifade özgürlüğü olarak kabul edilemez.Başka dinlere yapılan hakaret suçsuz insanlara saldırının gerekçesi olamaz. Asla bu oyuna gelmemeliyiz çok ciddi bir provokasyon ' dedi.

Başbakan Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada 'Efendimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam'a hakaret düşünce özgürlüğü içinde ele alınamaz. Bu filmin arasında zihniyet ve organizasyon şiddetle kınanmalı. Peygamberimize hakaret ifade özgürlüğü olarak ifade edilemez. Asla bu oyuna gelmemeliyiz çok ciddi bir provokasyon var.

Suriye dahil bölge ülkeleri için işbirliği yapabilecekleri ve her zaman yardım alabilecekleri gerçek bir dost olmak istiyoruz. Hala 50 yıldır AB'nin kapısındayız. AB'nin derinleşen ekonomik kriz nedeniyle umutsuzluğa düşmesi halinde aşırı sağ çevrelerin bundan nemalanması ve İslamafobi dahil dünya barışı için tehlikeleri körüklemesi de güçlü bir ihtimal olarak karşımızda duruyor. Norveç'teki ırkçı saldırı gibi yüksek profili olaylar bunun işaretidir. Aşırı sağcı hareketlerde büyük artış gözlendiği ve ırkçılığın artık Müslümanları hedefe koyacak şekilde Avrupa'da hortladığını görüyoruz. Avrupa kendisini bugüne getiren evrensel değerlere sıkı sarılmalıdır.

Çeşitlilik içinde birliktelik ideali bir klişe olarak kalmamalıdır. Gerçek anlamda uygulamaya geçirilmelidir. Bunun için kültürel dini veya etnik temelli ayrımcılıklar reddedilmeli, Avrupa'ya en kötü dönemleri yaşatan ırkçılık virüsünün yeniden güçlenmesine izin verilmemelidir. Türkiye olarak Avrupa'lı dostlarımıza bunu hatırlatmaya ısrarla devam edeceğiz. Türkiye olarak son 10 yılda edindiğimiz tecrübe ışığında tüm bölge ülkeleri ile sarsılmaz dostluk ve işbirliği mekanizmaları oluşturma çabalarındayız. Ukrayna ile her alanda işbirliğimizi daha da geliştirmek arzusundayız. Bu arzumuzun Ukrayna'da karşılık bulmasından ayrıca memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Ben tekrar dost Ukrayna halkına barış ve dostluk mesajlarımı iletmek istiyor, saygılarımı sunuyorum ve bu güzel toplantıyı tertipledikleri için teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum'

Bakan Eroğlu'ndan HZ. Muhammed’e Hakaret İçeren Filme Tepki

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hz. Muhammed ' e hakaret içeren film ve sonrasında gelişen protesto eylemlerine değinerek, Müslümanların tahriklere kapılmaması gerektiğini söyledi.

Tokat ' a bir dizi temasta bulunmak üzere gelen Bakan Eroğlu, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ' i makamında ziyaret etti. Basın mensuplarının Afyonkarahisar ' daki patlama ilgili sorularına karşı Bakan Eroğlu, idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini, bundan sonra yargının konuşacağı yönünde cevap verdi.

Bakan Eroğlu ayrıca, basın mensuplarının Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme yönelik Müslüman ülkelerde yaşananlarla ilgili sorulara ise şöyle cevap verdi: “Çok büyük bir saygısızlık. Kabul edilemez, üzüntü verici bir durum. Biz Müslümanlar olarak bütün peygamberlere inanırız. İmanımızın temel akidelerinden birisi peygamberlere imandır. Bütün peygamberle başımızın tacıdır. Fakat maalesef böyle yanlışlar oluyor. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Hz. İsa ' ya da Hz. Musa ' ya da bütün peygamberlere iman bizim temel prensibimizdir. Bu şekilde densiz insanların olması bizlere üzüntü veriyor. Ama tabii ki tahrik olmamak lazım. Bu dünya geçici netice de öbür dünyada cezasını bulacaklardır. Tahriklere kapılmayacağız, onların istedikleri de bu zaten” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, daha sonra Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ile AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu ' nu makamlarında ziyaret ederek Cuma namazını Alipaşa Camii ' nde kıldı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Filme tepki sürüyor

15 Eylül 2012 Cumartesi

Peygambere hakaret isyanı

15 Eylül 2012 Cumartesi

Hakaret filmine tepki

15 Eylül 2012 Cumartesi

Erdoğan'dan islam elemine çağrı

15 Eylül 2012 Cumartesi

Çirkin film provokasyonu

15 Eylül 2012 Cumartesi

Provokasyon filmi

15 Eylül 2012 Cumartesi

O filme ateş püskürdü

15 Eylül 2012 Cumartesi

''Açık bir provokasyon''

15 Eylül 2012 Cumartesi

Başbakan o film hakkında konuştu

15 Eylül 2012 Cumartesi

Başbakan o filmi yorumladı

15 Eylül 2012 Cumartesi

Başbakan'dan 'O' filme tepki!

15 Eylül 2012 Cumartesi

''Müslümanlar provokasyona gelmesin''

15 Eylül 2012 Cumartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile