Bakan Kurtulmuş, Yeni Şehitlik Tasarımları Fikir Projesi Ödül Töreni’ne katıldı

Ödül töreninden detay görüntü
-Bakan Numan Kurtulmuş'un projeler hakkında sergi alanını gezerek projeler hakkında bilgi almasından görüntü
-Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş konuşması
-Bir Diriliş Destanı ‘Çanakkale’ programından görüntüler
-programa katılan vatandaşlardan görüntüler
-Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un açıklaması
-Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Korosu'nun seslendirdiği türkülerden görüntüler

( ÇANAKKALE ) ÇANAKKALE

- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtuluş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Gelibolu Tarihi Alanı-Yeni Şehitlik Tasarımları Fikir Projesi Yarışması’nın ödül törenine katıldı.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, 25 Temmuz 2017 tarihinde başlatılan Havantepe Şehitliği, Arslantepe Şehitliği, Küçükanafarta Şehitliği, Kanlıköprü deresi Şehitliği, İbrikçe - 1 Şehitliği, İbrikçe - 2 Şehitliği, Abanosderesi Şehitliği, İsmailoğlu Deresi Şehitliği, Naimsırtı Şehitliği, Süngübayırı Şehitliği, Albayraksırtı Şehitliği, Kılıçdere-2 Şehitliği, Kılıçdere-1 Şehitliği, Kiremitdere Şehitliği ve Eroğlusırtı Şehitlikleri için düzenlenen Gelibolu Tarihi Alanı-Yeni Şehitlik Tasarımları Fikir Projesi Yarışması'nda yapılan eleme sonucunda 37 ekip arasında başarılı olan 10 ekip Alan Başkanlığı binasında jürinin çalışmaları sonucunda ödül ve mansiyon kazanan eserler belirlendi.Bir otelde gerçekleşen ödül törenine Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtuluş ve eşi Sevgi Kurtulmuş, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Gelibolu Tarihi Alanı-Yeni Şehitlik Tasarımları Fikir Projesi süreci slayt gösterisi eşliğinde davetlilere izletildi.Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Gruplar olarak finale kalmış 10 proje burada temsil edildi, anlatıldı, tartışıldı sadece burada bir ödül vermiyoruz aynı zamanda arkadaşlarımız kendi projelerini anlatmış oldular. 62 mimar arkeolog ve bu projelerde emeği bulunan arkadaşlarımız bir araya geldi. Son derece değerli bir proje fikir yarışması hakikatten tarihi yarım ada. Sadece şehitliklerimiz karşıda yok. Anadolu yakasında da Çanakkale Savaşlarından kalma muazzam şehitliklerimiz var. Bunları yavaş yavaş gün yüzüne çıkartıyoruz. Bu anlamda bu çalışmanın yapılmış olması şehitliklerin gün yüzüne çıkmasını hızlandıracak olan bir çalışmadır. Onun için alan başkanlığımızı tebrik ediyorum. Burada katkı sunan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bugün nihayetinde yarışma olduğu için derece alanlar var alamayanlar var. Bu yarışmaya katılmak bile Çanakkale ruhunu desteklemek bakımından önemlidir. Jüri üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu üzerimizde yaşadığımız Anadolu coğrafyası gerçekten tabiri caizse insanlığın en değerli arşivi, insanlığın en değerli kütüphanesidir” dedi.
Ödül töreninin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İçdaş Kongre Merkezinde Bir Diriliş Destanı ‘Çanakkale’ programına katıldı.
Programda vatandaşlara hitap eden Bakan Kurtulmuş, “Çanakkale bizim için sadece kurtuluşun başladığı yer değildir. Çanakkale bizim için milli onurumuzun, milli şuurumuzun, milli benliğimizin ve milli birliğimizin yeniden inşa edildiği yerdir. Bu akşam burada Çanakkale Destanını türkülerle müziğin o evrensel tınılarıyla yeniden hatırlayacağız. Yeniden bir olduğumuzu göreceğiz. Türkülerin o güzel sesleri, ezgileri eşliğinde beraberliğimizi, dostluğumuzu, kardeşliğimizi hatırlayacağız" şeklinde konuştu.
Bakan Kurtulmuş'un konuşmasının ardından Bir Diriliş Destanı ‘Çanakkale’ Türk Hal Müziği Konseri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Korosu'nun seslendirdiği türkülerle devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile