İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, özellikle nevruz kutlamaları sırasında olaylar çıkaran terör örgütü mensuplarına çok sert konuştu.

Şahin, “Şu bilinsin ki 75 milyon vakur ve sessiz yığının silahına da gerek yok yumruğuna da gerek yok, sadece birer tükürüğü o 75 bin haini yok etmeye yeter ve yetecektir.” dedi.

Şahin, Gaziantep temasları sırasında Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne araç bağışında bulunan iş adamlarının ödül törenine katıldı.

Şehitkamil Kongre Merkezi 'ndeki törende konuşan Bakan Şahin terör örgütüne çok sert çıktı. Hep birlikte 75 milyon bir arada yaşamaktan yana olduklarını kaydeden Bakan Şahin, “Yeni Kalaşnikofların, yeni Biksilerin, yeni Kanasların polise askere doğrultulduğu gün mü nevruz günü sizin kitabınızda. Yetmedi, Cizre 'de uzun namlulu silahla, Kalaşnikofla, 20 Mart günü akşamı yani bir hafta önce akşamı, akşam üzeri, orada nevruz gününde, nevruz kutlamasında polise tarama yaparak mı kutlamadır nevruz günü sizin kitabınızda, sizin törenizde. Varsa kitabınız, varsa töreniz, olamaz böyle bir şey zaten. Peki, soruyoruz sizin kitabınızda nevruz günü İstanbul 'da otobüs duraklarını yakmak mıdır? Halkın seyahat ettiği, halkın binip indiği, yağmur yağdığı zaman sığındığı otobüs duraklarını yakmak mıdır nevruz. Dükkânları talan etmek midir nevruz. Bayram bu mudur sizin kitabınızda. Önüne gelene hedef gözetmeden ateş etmek midir nevruz. Öldürme midir nevruz, yaşatmak mıdır bayram. Benim milletim biz Anteplisi, Türkiyelisi hepimiz hep birlikte 75 milyon yaşamaktan ve yaşatmaktan yanayız. Ama birilerin kitabı, birilerin bayramı öldürmekten yanaysa da şunu bilsinler ki, şu bilinsin ki 75 milyon vakur ve sessiz yığının silahına da gerek yok yumruğuna da gerek yok, sadece birer tükürüğü o 75 bin haini yok etmeye yeter ve yetecektir.” şeklinde konuştu.

Her şehidin ardından bu vatan toprağının daha çok vatan olduğuna vurgu yapan Şahin, “Her şehit verdikçe daha çok vatanımız olduğunu düşüncesindeyiz ve inancındayız. Her şehit kanının düştüğü bu vatan toprağı daha çok vatan oluyor bizim için. Daha çok seviyoruz. Daha çok sahipleniyoruz. Ve bu Türkiye 'yi çekemeyen, işte gelişen Antep 'i gelişen Türkiye 'yi çekemeyenlerin maşası olan, taşeronu olan bölücü ve yıkıcı örgütlerin farkında olarak biz büyümeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bakan Şahin: 75 Milyonun Tükürüğü 75 Bin Haine Yeter

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, özellikle nevruz kutlamaları sırasında olaylar çıkaran terör örgütü mensuplarına çok sert konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile