Balık tezgahından detaylar
-Balık Pazarı esnaflarından Mahmut Şişman ile röp.
-Müslüm Aktaş isimli vatandaş ile röp.
( MALATYA ) MALATYA
- Su ürünlerindeki KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesiyle balık fiyatlarında düşüş yaşanması bekleniyor.KDV indirimi ile balık fiyatlarının düşecek olması hem balık satan esnafı hem de vatandaşları sevindirdi. Malatya Balık Pazarı esnafından Mahmut Şişman, toptan balık tesliminde katma değer vergisi (KDV) oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi nedeniyle, balık fiyatlarında düşüş yaşanmasını beklediklerini ifade etti.
Mahmut Şişman, "Balık fiyatının düşmesi demek, vatandaşın daha fazla balık alımı ve tüketmesi demektir. Bugün 17 TL’ye verdiğimiz balığı, bundan sonra 15 TL’ye satacağız. Bu da hem vatandaşı hem de biz esnafları olumlu yönde etkileyecektir" dedi.
Müslüm Aktaş isimli vatandaş da KDV indirimi ile balık fiyatlarının düşmesini beklediklerini dile getirerek, “Fiyat düşünce daha fazla balık tüketme imkanımız olacak. KDV’nin düşmesi biz vatandaşların yüzünü güldürdü. Bu sayede balık tüketimimiz artacak” şeklinde konuştu.
Balıkta KDV’nin düşmesinden esnaf da vatandaş da memnun
İLGİLİ VİDEOLAR
Çanakkale’de sardalyanın kilosu 80, tanesi ise 3 lira oldu
10 Ağustos 2021 Salı
Çanakkale’de sardalyanın kilosu 80, tanesi ise 3 lira oldu
9 Ağustos 2021 Pazartesi
- Mezgit ve barbun tezgaha gelince balığa rağbet arttı
2 Ağustos 2021 Pazartesi
Müsilaj balıkçıları vurdu, işler durma noktasına geldi
25 Haziran 2021 Cuma
Balık fiyatları el yakıyor
28 Mayıs 2021 Cuma
TEKİRDAĞ - Devam eden deniz salyası nedeniyle balık fiyatları düşmüyor
26 Mayıs 2021 Çarşamba
Çanakkale’yi ortadan ikiye bölen Sarıçay deniz salyasına teslim oldu
19 Mayıs 2021 Çarşamba
Balık av sezonunun bitmesi en çok onları sevindirdi
24 Nisan 2021 Cumartesi
Av yasağı başladı balıkçılar indirime gitti
21 Nisan 2021 Çarşamba
Daha taze ve ucuz balık için son 7 gün
8 Nisan 2021 Perşembe