Halkın Sesi Partisi'ne (Has Parti) geçtiğimiz gün giren ve GİK üyesi olan Emekli Tümgeneral Yalçın Pehlivanoğlu, adının 'Balyoz Darbe Planı'nda geçtiğ

Halkın Sesi Partisi'ne (Has Parti) geçtiğimiz gün giren ve GİK üyesi olan Emekli Tümgeneral Yalçın Pehlivanoğlu, adının 'Balyoz Darbe Planı'nda geçtiği yönündeki haberleri yalanladı. Pehlivanoğlu, fişlenen generaller listesinde olduğunu belirterek, "Balyozcu değil, balyoz mağduruyum." dedi.

Yalçın Pehlivanoğlu, bazı internet sitelerinde adının "Balyozcu Paşa" ve "Erbakan'ın ekibinden" gibi ifadelerle anılmasına tepki gösterdi. Yaptığı yazılı basın açıklamasında, bu tür haberlerin HAS Parti'ye katılmasından sonra yapıldığına dikkat çekerek, bunu anlamlı bulduğunu söyledi. Haberlerde bazı bilgilerin çarptırıldığına dikkat çeken Pehlivanoğlu, kendisinin ne balyozcu paşa, ne de Erbakan'ın ekibinde bulunmadığını ifade etti. Pehlivanoğlu, Balyoz Darbe Planı ve şu anda devam eden bir dava dosyasında adanın "Balyozcuların fişlediği generaller" listesinde geçtiğini söyledi. Bu durumu da basından öğrendiğini aktaran Pehlivanoğlu, "İsmimin karşısına bazı (+) ve (-) işaretlerinin konulmasının yanında "Erbakan'ın ekibinden, Mehmet Bekaroğlu'nun dayısının oğludur" diye yazılmış. Görüldüğü gibi bu durumda "Balyozcu" değil, Balyoz mağduru oluyorum. 35 yılı aşkın bir süre askerlik yaptıktan sonra 2005 yılında emekli oldum. Hayatımın hiç döneminde hesap veremeyeceğim bir şey yapmadım." diye konuştu.

İnsanların güvensizliğinin ve umutsuzluğunun kendisini siyasete girmeye zorladığını aktaran Pehlivanoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "HAS Parti'nin kuruluş bildirgesini okuduktan sonra, son zamanlarda izlediğim ve takdir ettiğim Numan Kurtulmuş'la birlikte siyaset yapmaya karar verdim. Ben de insanın biricikliğine, her şeyden önemli olduğuna inanıyorum. HAS Parti'nin insanı öne alan, herkesin özgürlüğü ve adaletle paylaşımı esas alan programının gerçekleştirilmesi için çalışacağım."

 

Balyoz Sanığından Ağır Sözler

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Balyoz Davası

15 Aralık 2010 Çarşamba

Balyoz'da 28 Şubat Taktiği

15 Aralık 2010 Çarşamba

Balyoz'a Yasal Kılıf

8 Aralık 2010 Çarşamba

Balyozcular Açıkta

26 Kasım 2010 Cuma

Balyoz Bilmecesi

25 Kasım 2010 Perşembe

Balyoz'dan Açığa Alındılar

24 Kasım 2010 Çarşamba

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile