Bangladeş'ten Zeytin Dalı Harekatı'na destek - İSTANBUL

- Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Siddiki ile röportaj Bangladeş'ten Zeytin Dalı Harekatı'na destek - Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Siddiki: - "Dünya Türkiye'nin bu durumdaki konumuna destek vermeli. Terör problemi sadece Türkiye sınırlarını rahatsızlık etmekle kalmaz, diğer coğrafyaları da etkiler" - "Bütün dünyada terör bir tehdittir. Uluslararası toplum bu konuda birlik olmalı, terörizmle mücadele etmeli"İSTANBUL (AA) - KAAN BOZDOĞAN - Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi M. Allama Siddiki, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Dünya Türkiye'nin bu durumdaki konumuna destek vermeli. Terör problemi sadece Türkiye sınırlarını rahatsızlık etmekle kalmaz, diğer coğrafyaları da etkiler. Çünkü bütün dünyada terör bir tehdittir. Uluslararası toplum bu konuda birlik olmalı, terörizm ile mücadele etmeli." dedi.
Büyükelçi Siddiki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bangladeş ile Türkiye'nin iki kardeş ülke olduğunu vurguladı.Türkiye'nin sınır güvenliğini önemsediklerini dile getiren Siddiki, tüm dünya ülkelerini terörizmle mücadele etmeye davet etti. Siddiki, şu değerlendirmelerde bulundu:"Kardeş ülke olarak, Türkiye'nin sınırlarında yaşanan sorunla ile ilgili birçok endişemiz var. Problemin arka plan bağlantısını biliyoruz. Türkiye sınırlarının tekrardan güvenli hale gelmesini istiyor. Bütün dünya Türkiye'nin bu durumdaki konumuna destek vermeli. Terör problemi sadece Türkiye sınırlarını rahatsızlık etmekle kalmaz, diğer coğrafyaları da etkiler. Çünkü bütün dünyada terör bir tehdittir. Uluslararası toplum bu konuda birlik olmalı, terörizm ile mücadele etmeli."Bangladeş'in huzurlu bir ülke olduğunu aktaran Siddiki, Bangladeş hükümeti ve halkının terörle iş birliği yapan hiçbir hareketi desteklemediğini söyledi.

- "D8 bu sorunlardan kurtulmak için çok uygun bir oluşumdur"Terörizmin dünyanın her yerinde varlığını gösterdiğini anlatan Siddiki, terörizmin temel nedenlerinin herkes tarafından bilindiğini vurguladı.Siddiki, "Neden insanlar bir radikal görüş meylinde oluyor, neden silahla saldırıyorlar, neden bu kadar şiddetli oluyorlar? Bu aşırı terör ve radikallikten doğan sorunları temelli, kalıcı olarak engellemek için ülkelerin ekonomik ve sosyal durumlarını geliştirmemiz gerekli." ifadelerini kullandı.Eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan öncülüğünde kurulan, Türkiye'nin yanı sıra İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'nın yer aldığı D8'in dünyayı tehdit eden sorunlardan kurtulmak için uygun bir platform olduğuna dikkati çeken Siddiki, "Çünkü D8 ekonomi temelli bir grup olarak kurulmuştur. 8 ülke arasında ekonomik iş birliğini ve ekonomik gelişmeyi sağlamaktır. Yani D8'in en temel aldığı konu ekonomik gelişmedir. Terörizm nedenlerinden biri de ekonomik gelişmemişliktir." diye konuştu.
Büyükelçi Siddiki, D8 ülkelerinin ilerleyen zamanlarda terör probleminin çözümüne katkı sağlayacak gelişmişlik, ekonomik eşitsizlik ve fırsat eksiklikleri gibi konuları ele alacağına inandığını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile