Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşındaki dev rövanşta Milan'ı konuk eden Barcelona; kısa süreli bir sıkıntı yaşadığı mücadelede rakibini devirdi, Arjantinli yıldız Messi ise bir alanda daha tarihe geçti.

Tartışmalı penaltı pozisyonlarının yaşandığı maçta Barcelona, zor da olasa güçlü rakibini devirmeyi başardı.

Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 5. yarı finalini arayan Barcelona, Serie A devi Milan'ı 0-0'lık çeyrek final ilk maçının rövanşında Camp Nou'da konuk etti.

Oldukça tempolu başlayan mücadelenin 5. dakikasında Abbiati'yi geçemeyen, 7. dakikada da mutlak bir fırsatı kullanamayan Messi, 11. dakikada skor tabelasını değiştirdi. Baskı yaptığı Mexes'ten topu çalan ve süratle Milan ceza sahasına dalan Arjantinli yıldız, topu geriye çıkardı. Milan savunmasında araya giren Antonini pozisyonu uzaklatıramadı ve Messi'ye faul yaptı. Hakem Björn Kuipers, penaltı noktasını gösterdi, atışı kullanan Messi, topu köşeden ağlara gönderdi.

MESSİ'DEN YENİ REKORLAR
Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasından itibaren bir sezonda en fazla gol atan oyuncular listesinde Hollandalı golcü Ruud van Nistelrooy ile birlikte 12 golle ilk sırada yer alan Lionel Messi, organizasyondaki gol sayısını 13'e çıkararak bu alanda tek başına zirveyi ele geçirmiş oldu. Öte yandan Arjantinli yıldız, Şampiyonlar Ligi'nde toplamda 50. golünü attı ve tarihte bu gol sayısına ulaşan en genç oyuncu oldu.

1-0'lık skorun riskli olduğunun bilincinde olan ve 2. gol için baskısını artıran Barcelona, aradığını bulamazken; Milan tabir-i caizse bir geldi, pir geldi. Oyunu genellikle kendi yarı alanında kabul eden Milano devi, 32. dakikada skoru eşitledi. Şık bir dönüşle rakiplerini ekarte eden Robinho, pasını Ibrahimovic'e verdi. İsveçli yıldızın, şık ara pasıyla sağdan ceza sahasına giren Nocerino, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı.

Karşılaşmanın 40. dakikasında Barcelona bir penaltı daha kazandı. Soldan kullanılan köşe atışı sırasında ceza sahası içinde Puyol yerde kaldı. Hakem Kuipers, Puyol'u formasından çektiği gerekçesiyle Nesta'ya sarı kart gösterdi ve beyaz noktayı işaret etti. Topun başına yine Messi geldi ve bu kez topu ters köşeden ağlara gönderdi.

NİSTELROOY'U YİNE YAKALADI
Messi, turnuvadaki gol sayısını 14'e çıkarırken, Şampiyonlar Ligi'nde bir sezon içinde (Eleme maçları da dahil) 14 gol atan Ruud van Nistelrooy'u bu kategoride de yakaladı.

Kalan sürede Katalan devi Messi ile Abbiati'yi geçemezken, Milan da Ibra ile serbest atıştan sonuç alamadı ve ilk yarı Barcelona'nın 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

İlk yarı gibi tempolu başlayan ikinci yarının ilk 10 dakikası dolmadan Barcelona'yı rahatlata gol geldi. 53. dakikada topu yaya doğru süren Messi'nin vuruşunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak altı pasın hemen gerisindeki Iniesta'ya düştü. Başarılı futbolcu soğukkanlı bir vuruşla topu ağlara yolladı ve Barcelona 3-1'i yakaladı. Öte yandan, Barcelona ve İspanya Milli Takımı formasıyla toplamda 51. golünü kaydeden Iniesta'nın gol attığı hiçbir maçı kaybetmeyen Barça, bu büyüyü sürdürmeye de çok yaklaştı.

62. dakikada Robinho mutlak bir fırsatı değerlendiremedi ancak hakem Brezilyalı oyuncunun topu eliyle önüne aldığına hükmetti. 69. dakikada Barcelona 4. golden oldu. Xavi'nin yerine oyuna dahil olan Thiago, Messi'den aldığı pasla soldan ceza sahasına girdi, vuruşunda top yandan auta gitti.

75. dakikada sakatlanan Pique; yerini Adriano'ya bırakırken, 70. dakikada oyuna giren Pato sakatlığı nedeniyle verimli olamadı ve 13 dakika oynayabildikten sonra yerini Maxi Lopez'e bıraktı. Arjantinli golcü, eski takımına karşı forma şansı bulmuş oldu. 87. dakikada soldan ceza sahasına giren Adriano, mutlak gol şansını kullanamadı.

Kalan sürede rahat bir oyun ortaya koyan Barcelona, sahadan 3-1 galip ayrıldı. Güçlü rakibi karşısında skor 1-1'e geldiği sırada kısa süreli bir skıntı yaşayan Barça, Milano devini iki maç sonunda toplamda 3-1'lik skorla geçti ve yarı finale yükseldi.

PEŞ PEŞE 5. YARI FİNAL
2007-08, 2008-09, 2009-10 ve 2010-11 sezonlarında Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynayan Barcelona, bu sezon da adını son 4'e yazdırdı ve bu başarıyı peş peşe 5. kez yazdırdı. Barça, 2008-09 ve 2010-11 sezonlarında şampiyonluğa ulaşmıştı.

Barcelona, yarı finalde Chelsea-Benfica eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. Chelsea, çeyrek final ilk maçında rakibini Portekiz'de 1-0 yenmiş ve yarı final için avantaj elde etmişti.

BARCELONA: 3 - MİLAN: 1

Stat
Camp Nou

Hakem
Björn Kuipers (Hollanda)

Barcelona
Valdés, Alves, Piqué (75' Adriano), Puyol, Fàbregas (78' Keita), Xavi (63' Thiago), Iniesta, Mascherano, Busquets, Messi, Cuenca

Milan
Abbiati, Mexès, Nesta, Abate, Antonini, Seedorf (60' Aquilani), Nocerino, Ambrosini, Boateng (70' Pato) (83' Maxi Lopez), Ibrahimović, Robinho

Gol
Dk. 11 ve 41 Messi (Penaltı), Dk. 53 Iniesta (Barcelona), Dk. 32 Nocerino (Milan)

Barcelona:1 AC Milan:0 Gol: Lionel Messi

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşındaki dev rövanşta Milan'ı konuk eden Barcelona; kısa süreli bir sıkıntı yaşadığı mücadelede rakibini devirdi, Arjantinli yıldız Messi ise bir alanda daha tarihe geçti.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Marseille 0 – 2 Bayern Munich

3 Nisan 2012 Salı

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile