- Barış Manço'nun vefatının 19. yılı - Next Level Alışveriş Merkezi - Barış Manço şarkılarının söylendiği konserden detaylar - Barış Manço'nun kişisel eşyalarından oluşan sergi - Kardeşi İnci Manço'nun açıklaması - Batıkan Manço ve Doğukan Manço'nun açıklamasıBarış Manço, vefatının 19. yılında anıldı - Anadolu rock müziğinin efsane ismi, şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcısı Barış Manço, vefatının 19. yılında başkentte kişisel eşyalarından oluşan sergi ve şarkılarının seslendirildiği konserle anıldı - Etkinliklere, Manço'nun oğulları Doğukan ve Batıkan, kardeşi İnci ile torunu Barış Manço da katıldıANKARA (AA) - Anadolu rock müziğinin efsane ismi, şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcısı Barış Manço, vefatının 19. yılında başkentte kişisel eşyalarından oluşan sergi ve şarkılarının seslendirildiği konserle anıldı.Next Level Alışveriş Merkezi'nde, Türkiye'de rock müziğin öncülerinden olan ve Anadolu rock türünün kurucuları arasında sayılan Barış Manço için düzenlenen anma etkinliği kapsamında Ankara lı müzisyenler, Manço'nun şarkılarını seslendirdi."Barış'la geçen 56 yıl" anma sergisinde ise yaşamı boyunca kültür ve sanatla ilgili anlamlı ve özel projelere imza atan Manço'nun hayat serüveninden izler barındıran kostümler, fotoğraflar, ödüller ve aksesuarları yer aldı.Konsere katılan Manço'nun oğulları Doğukan ve Batıkan, kardeşi İnci Manço ile torunu Barış Manço, daha sonra serginin açılışını yaptı.İnci Manço, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara 'da üçüncü kez Barış Manço sergisi açıldığını belirterek, "İnsanların sevgisini görmek bizi mutlu ediyor. Barış için ben şöyle diyorum, 'Sanat yılının 40'ında bir zat vardı ama şu anda 59'uncu sanat yılı devam ediyor.' Barışın sanatı uzun yıllar daha devam edecek." dedi.
Oğlu Batıkan Manço ise her sene çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.
"Etkinlikler neden hep İstanbul'da oluyor da başka illerde olmuyor?" eleştirisi aldıklarını aktaran Batıkan Manço, başka illerde de benzer etkinlikler düzenleyeceklerini ve süreci hızlandıracaklarını söyledi.
Mümkün oldukça babaları anısına düzenlenen bütün etkinliklere katılmaya çalıştıklarını dile getiren Doğukan Manço da Barış Manço'nun sadece babaları olmadığını, Türkiye'de yaşayan birçok insanın ailesinin bir parçası olduğunu vurguladı.Manço'nun bıraktığı eşyaların da sadece kendilerine ait olmadığını belirten Doğukan Manço, şöyle konuştu:"Vasiyetini yerine getirdik, yaşadığımız evi müzeye çevirdik. İnsanlar gelip ziyaret edebiliyorlar fakat herkes İstanbul'a gelip o evi göremiyor dolayısıyla biz bu sergilerin şehirleri dolaşmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz, açılışlarına gitmeye çalışıyoruz. Bizler bu mirasın bekçileriyiz, gelecek nesillere taşımaya çalışıyoruz."Manço'nun çok yönlü kişiliği ve kendine özgü tarzını yansıtan kişisel eşyaları, 1 - 5 Şubat tarihlerinde Next Art sergi salonunda ziyaret edilebilecek.
Barış Manço, vefatının 19. yılında anıldı - ANKARA
İLGİLİ VİDEOLAR
30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu Pendik’te Kıraç ile yaşandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Terör örgütü PKK’dan kaçan genç dağdaki çocuklara çağrıda bulundu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ünlü şarkıcı yere düşmekten son anda kurtuldu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Türkiye’nin güvenilir bir ülke olduğunu ispatlamak için Almanya’dan motosikletleri ile geldiler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Bülent Ersoy’un ekibi sahte evrak nedeniyle KKTC’de mahkemeye çıktı
29 Ağustos 2021 Pazar
Diyarbakır’da eğitim hazırlıkları başladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Şanlıurfa’da acı telaş sürüyor
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Samandağ sahilindeki yavru deniz kaplumbağalarının deniz yolculuğu sürüyor
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Türkiye’nin en eski şekercisi
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Pendik’te ‘Anadolu Kahve Festivali’ kapılarını ziyaretçilere açtı
27 Ağustos 2021 Cuma