Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında Taksim Gezi Parkı eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Üslubunu eleştirenlere partisinin grup toplantısında yanıt veren Erdoğan, “Oradan bu tür paçavralar nasıl asılır, astırılır? O örgüt liderlerinin posterleri oralara nasıl astırılır? Bunların karşısında biz konuşunca Başbakan sert konuşuyor. Buna sert diyorsanız kusura bakmayın bu Tayyip Erdoğan değişmez” dedi.

Samimi çevrecilerin oradan ayrılmasını isteyen Başbakan Erdoğan, Türkiye ekonomisi bu olaylarla doğrudan doğruya hedef alındığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, camiye ayakkabı ve içki şişeleri ile giren göstericilerin kayıtlarının Cuma günü kamuoyuna servis edileceğini açıkladı.
Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Gösteriler amaç değiştirerek farklı bir noktaya ulaştı. AK Parti olarak hadiseleri okumak, analiz etmek konusunda her zaman hassasiyet içinde olduk. Sandıktan çıkan sonuçlar tartışmasız zaferi işaret ettiğinde yerimizi kaybetmişlerin yerine koyduk. 2009 yerel seçimlerinde netice istediğimiz gibi olmadığında nerede yanlış yaptığımızı tüm boyutlarıyla değerlendirdik. Sandık sonuçları ile değil toplumsal meselelere hassasiyetle yaklaştık. Mal güvenliğini, can güvenliğini, akıl güvenliğini inanç güvenliğini sağlamak zorundayız. Cumhuriyet mitinglerini dahi bildiğimiz halde acaba göremediğimiz bir boyut var mı diye farklı bir gözle izledik.

YÜZDE YÜZÜN PARTİSİYİZ


Kendimizi yüzde 100'ün partisi olarak gördük. Etnik, bölgesel dinsel milliyetçiliği ayaklar altına aldığımızı söyledik. Batı ne gördüyse doğu aynısını görecek dedik. 10 yıl önce Hakkari'ye havaalanı yapılacak dense acaba kim inanırdı? 76 milyonu bir ve beraber gördüğümüz millet kavramını en çok biz kullandık. Ötekileştiren çizgiyi hiç bir zaman kabul etmedik. Hep helalleşmeden yana olduk. Her ölçekte insan değerleri güçlü şekilde savunan hareket olduk

NE DAYATMA YAPARIZ, NE DAYATMA YAPILMASINA EYVALLAH DERİZ

Son iki haftadır olayları analiz ediyoruz. Sokağın ne dediğini bazı gençlerin neden tepki verdiğini araştırıyoruz. Bundan sonra dinlemeye empati yapmaya devam edeceğiz. Ne talep ettikleri belli mi? Sapla samanın karıştırılmasına kusura bakmasınlar izin vermeyeceğiz. Farklı zeminlerde farklı hesaplaşmaya girenlere karşı dirayetli duruş sergileyeceğiz. Biz ne kimseye dayatma yaparız ne de kimsenin dayatma yapmasına eyvallah ederiz. Daha ilk andan itibaren farklı bir mecraya akmaya başlamıştır. Yayalaştırma projesi Büyükşehir'den CHP'li üyelerin onayıyla geçmiştir. Kaldırımın genişletilmesi için bazı ağaçların kaldırılması gerekiyordu. Kaldırım taşlarının sökülmesi, kamu araçlarının ateşe verilmesi bunlar çevre katliamı değil mi? Çevre sadece ağaçtan mı ibarettir. İki haftada yaşanan olayları çevre hassasiyetiyle açıklamak mümkün değildir. Geride 4 can bırakılmıştır. Çoğu polis olmak üzere 600'ün üzerinde vatandaş yaralanmıştır.

DİRENİŞİ MASUM GÖRMEK MÜMKÜN DEĞİL

Araç kornalarıyla tencere tava sesleriyle evlerinde insanlar rahatsız edilmiştir. Bize çevre kirliği dersini verenler, gürültü kirliliğinin de çevreye karşı olduğunu bilmeliler. Güç ve itibar hedef alınmıştır. Basın ve çevreler sistematik olarak yanış bilgilendirilmiştir. Masum direniş olarak görmek mümkün değildir. Bir kere bu hataya kimse düşmesin. Gezi Parkı eylemcilerinin masum çevreci olarak yansıtılırken, şiddet içeren eylemcilerle ilgilerinin olmadığını söyleniyor. Durum hiç öyle değil kusura bakmasınlar. Gösterilere katılanların yüzde 95'i Gezi Parkı nerededir diye sorsanız bilmezlerdi. Buralar benim doğup büyüdüğüm yerler. Çok iyi bilirim. Çevre hassasiyeti farklı eylemlere paravan taşımış illegal gösterilere maskeleme olmuştur.

KUSURA BAKMAYIN TAYYİP ERDOĞAN DEĞİŞMEZ

Başbakanlık Ofisi'ne saldıran kitleler, o caddede bir tane yaya kaldırım taşı kalmamıştır, çevre katliamı değil mi? Güçleri yetse o dev çınarları yıkarlardı, ama güçleri yetmedi. O bölücü posterlerini asacak kadar alçalmışladır. Başbakan geriyor, başbakan sert diyorlar. Ne olacaktı? Hala biz diz çöküp AKM'deki paçavraları indirin mi diyeceğiz. Burada polisin bu işe müsaade etmemesi gerekirdi, Kamu kurumunun önüne bunlar nasıl sokulur. Örgüt liderlerinin posterleri nasıl astırılır? Sertlik diyorlarsa kusura bakmayın Tayyip Erdoğan değişmez. Valiye bu sabah yaptıkları operasyon nedeniyle teşekkür ediyorum. Şu anda kültür merkezine sahip çıktılar. Kusura bakmasınlar burası adı üzerinde gezi parkıdır işgal alanı değildir. Eylem yapan vatandaşlara sesleniyorum. Türkiye'de büyük bir oyun oynanmak isteniyor. Çevre hassasiyeti üzerinden güçlenen Türkiye'yi yavaşlatmak istiyorlar. bu eylemler çok açık sermaye grupları, faiz lobileri medya grupları tarafından çok açık şekilde kullanılmıştır. Türkiye ekonomisine kastedenler tarafından açık şekilde kullanılıyor. Eğer samimiyseler bu ağaçlar ne yakıldı yıkıldı başka yerlere dikildi.

70 BİN AĞAÇ SÖKTÜK AMA 700 BİN AĞAÇ DİKTİK


İstanbul'a su getirmek için 70 bin ağaç söktük ama 700 bin yeni ağaç diktik. İstanbul susuzluktan kırılıyordu, 180 kilometreden dağlarını delerek su getirdik. Şimdi soruyorum bunlar mı çevreci Tayyib Erdoğan ve ekibi mi çevreci? Akasyalar hamdolsun gövde verdiler hep o dönemin ağaçlarıdır. Kim çevreci? Bunlar yakıp yıkıyor biz dikiyoruz. Aradaki fark bu. Özgürlük ve yaşam tarzlarına müdahale gerekçe oldu. Başkalarının özgürlük alanına tecavüz etmişlerdir. Taksim çevresinde oteller yüzde 80 boşalmıştır. Esnaf büyük zarar etmiş, bira satanlar hariç. Ben sizi Allah için seviyorum. Sizler 20 yaşındasınız. Ben belediye başkanı olduğum zaman 19 yıl geçti. 19.5 yıl içinde halkımıza teslim ettik. Gençlerimize o kadar güvendik ki, 3 dönem uygulamasını partimizin tüzüğüne koyduk.

BUNLAR MI ÖZGÜRLÜKTEN YANA

Bir makama gelen ölene kadar kalmasın yerini gençlere devretsin diye mekanizmaları çalıştırıyoruz. Seçilme yaşını 25'e kim indirdi? Biz indirdik. 18 yaş ile ilgili çalışma yaptırtıyorum. Bazı ülkelerde seçme ve seçilme yaşı 18'dir, Onlarda oluyorsa bizde niye olmasın? 18'e seçme yetkisini veriyorsun seçilme yetkisini neden vermiyorsun? Tarihte en büyük örneği Fatih Sultan Mehmet'tir. Efendim ama çok iyi yetişmesi lazımdır. Ona da eyvallah. Padişahlığa gitmese de bu parlamentoda yer alır. Bu ülkede inaçlarından dolayı nice insanların hayatları karartıldı. Üniversiteye kızlarımız gidemedi. İspanya'da yaptığım konuşmadan dolayı partime kapatılma davası açıldı. Dönemin CHP Genel Başkanı "Hamdolsun ki Ankara'da savcılar var" dedi. Bunlar mı özgürlükten yana.

İNTİKAM PEŞİNDE OLMADIK

Bütün bunlara sabır dedik. İstanbul'da toplanan kalabalık, asıl özgürlük budur dediler. Ama hukuk içinde dediler. Etnik kökeninden dolayı nice insanımız bu ülkede horlandı, dışlandı. Selamün aleymüm demenin aşağılanma sebebi sayıldı. Sakal bırakmanın ağır mücadele getirdiği günler yaşadık. İşinden sorgusuz atılan intihar eden insanlarımız oldu. Nice gencimiz uzak diyarlarda eğitimini tamamlamak zorunda kaldı. Partilerimiz kapatıldı. Sadece statükocular değildi, bazı sivil toplum kuruluşlarından sanatçılardan her adim bu muameleyi gördük. Onlara göre biz sanattan şiirden anlamayız, onlara göre okumayan cahil alt tabaka zenci bir güruhuz. İnanın hep böyle baktılar bugünde öyle bakıyorlar. Biz Metris Mamak Diyarbakır zindanlarının şahidiyiz. Biz hiç bir zaman intikam peşinde olmadık. Alkol kullanımına düzenleme getirdiysek, mağdur etme değil, mağduriyetleri giderme adına yaptık.

GEZİ PARKI PİS KOKUDAN GEÇİLMİYOR


Biz imtiyazlı sınıflar oluşturmaya çalışmıyor herkesi hür ve eşit vatandaşlar haline getirmeye çalışıyoruz. 76 milyon hür olarak bir olarak kardeş olarak geleceğe ilerleyeceğiz. Kutuplaşmadan hassasiyetleri karşılamadan bu ülkeyi birlikte büyüteceğiz. 10 yılların refleksiyle toplumunu aşağılamaktan lüften derhal vazgeçsinler. Gezi parkı pis kokudan geçilmiyor herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Bunlar çevre adına yapılıyor değil mi?

CAMİYE İÇKİ İLE GİRİLEN GÖRÜNTÜLER ELİMİZDE

Camide içeceksiniz ve bu ülkenin mabedinde saygısızlık yapacaksınız. Ne adına çevre adına. Müezzini tehdit edip farklı konuşturacaksınız. Bütün görüntüler elimizde. Bütün bunları milletimize sunacağız. Hukuksuz gösteriler kol kanat gerdiklerini gördük yaşadık. İfade özgürlüğü tehdit altında olduğunu söyleyenler akil insanları tehdit ettiler. Niye engellemeye çalıştınız? Polise küfreden ana muhalefet partisinin milletvekili. Şu anda görüntüleri var. Geri kalmış ülkeler 6 aydır anayasa yapacak biz 1.5 yılda 45 madde yapmışız. Halkımıza verdiğimiz sözümüz var. Hep oyalama. Benim oğlum bina okur döner döner yine okur.

YEŞİL KATLİAMI SÖZ KONUSU DEĞİL

Solcu olduğunu iddia eden gençlerin nasıl bir oyunun içinde olduklarını bu rakamlara bakarak anlasınlar Bunlar kapitalizmin karşısındaysa, bütçenin yüzde 45'i faiz harcamalarına gidiyor. Benim vatandaşımın her gelirinin 45 lirası faiz lobisine gidiyor. Toplanan verginin yüzde 85'i faize gidiyordu bugün yüzde 15'i gidiyor. Faiz harcaması oran yüzde 13. 10 yılda kazanılan 642 milyar lira yine milletim için harcandı. Ne yaptık hastane, okullar yaptık. Tarımda ciddi destekler yaptık. Yoksulun elinden tuttuk. Faiz lobisi yine de acayip kazandı. Az para değil tam 642 milyar kaybettiler. Buna tahammül edebilirler mi? Hortumu kestiğimiz için birileri rahatsız oldu. Borsa rekor kırıyor, çok uzun yılların ardından IMF'ye borç sıfırlanıyor. Bütün bunlara dayanamıyorlar. Çözüm süreci kararlılıkla ilerliyor. Artık yürek dağlayan haberler gelmiyor. Kimse kusura bakmasın ağaç diyerek Topçu Kışlası, AKM diyerek mızrak çuvala sığmaz. Topçu Kışlası yapılırken yeşil katliamı olması söz konusu değil. Vall Street'te faiz lobisine karşı eylem vardı, burada ise faiz lobisinin figüranlığı yapılıyor. Birileri kaybettiği imtiyazlarını geri almak istemiş ama sert kayaya toslamıştır.

Başbakan: Ankara Ve İstanbul'da dev miting yapacağız

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

Hafta sonu saat 17:00 'da Ankara Sincan'da ve pazar günü saat 17:30'da da İstanbul'da yine dev bir miting yapacaklarını belirten Erdoğan, dertlerinin sayıları yarıştırmak ,ürkütmek ya da biz daha çoğuz demek olmadığını;dertlerinin sessiz yığınların sesini duyurmak olduğunu söyledi.

Başbakan '' Milletin burada olduğunu, var olduğunu;milletin seçtiği Başbakan'a ve ekibine,hizmetkarlarına sahip çıktığını göstermek için bir araya geliyoruz.'' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile