Başbakan Davutoğlu, hükümeti kurma görevinin CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na verilmemesini, "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir" sözleriyle değerlendirdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi'ni ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.
Davutoğlu, "Şu ana kadar, 7 Haziran'dan beri, milletimiz de şahittir, tek bir santim hukuktan, anayasadan, yasal çerçeveden sapmadık, bundan sonra da sapmayız. Ümit ederim herkes, bu ulvi ve milli görev için elini taşın altına koyar. Birlikte, suhuletle temsil kabiliyeti yüksek bir meclis oluşturmak için seçimlere gideriz" dedi.
"AK PARTİ TÜZÜĞÜNDE DEĞİŞİKLİKLER PLANLIYORUZ"
Davutoğlu, AK Parti'nin 3 dönem kuralına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:
"Felsefi yaklaşım itibarıyla doğru bir ilke olduğunu hep kabullendik ama bu sefer özel bir durum hasıl oldu. Çok kısa bir sürede 2 ayda, 3-4 ayda bir dönem bitmiş oldu. Bunu dönem olarak saymak, bazı arkadaşların tam da siyasete girmiş ve 2 dönemdir tecrübe edinmiş arkadaşların birikimlerini kullanmak bakımından zorluklar doğurur. Dönem olarak saymamak da bu sefer 3 dönemi doldurmuş olan arkadaşların hakları bakımından yanlışlık olur. Bir heyet oluşturduk, bir tüzük heyeti, son MYK'da. Tüzük heyetinde bu konuda çalışma talimatı verdim ama tüzüğümüzde sadece bu değil, başka değişikliklerin olmasını da planlıyoruz."
Davutoğlu, 'Şu ana kadar 7 Haziran'dan beri, milletimiz de şahittir, tek bir santim hukuktan, anayasadan, yasal çerçeveden sapmadık, bundan sonra da sapmayız. Ümit ederim herkes,
Başbakan Davutoğlu hükümet kurma süresinin bitmesini değerlendiriyor !
Seçim hükümetine yönelik açıklama bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Uygun gördüğüm isimlere teklif götürürüm' dedi.
İLGİLİ VİDEOLAR
- Kosova’da kadın cinayetleri protestosunda başbakanlık binasına kırmızı boya atıldı
26 Ağustos 2021 Perşembe
Eğribel Tüneli için tarih verildi
19 Ağustos 2021 Perşembe
- Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe’yi kabul etti
7 Ağustos 2021 Cumartesi
- Tunus'ta görevden alınan eski Başbakan Meşişi, 11 gün sonra ilk kez görüntülendi
5 Ağustos 2021 Perşembe
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: “15 Temmuz’da başbakan olacağım diye bir sözüm yok”
28 Temmuz 2021 Çarşamba
VAN - İYİ Parti Genel Başkanı Akşener esnafı ziyaret etti
28 Temmuz 2021 Çarşamba
TUNUS - Cezayir Dışişleri Bakanı, Tunus'ta Cumhurbaşkanı Said ile görüştü
27 Temmuz 2021 Salı
ÇANAKKALE - AK Partili Turan, Tunus'ta yaşanan gelişmeleri değerlendirdi
26 Temmuz 2021 Pazartesi
BEYRUT - Lübnan'da hükümeti kurma görevi eski Başbakan Mikati'ye verildi
26 Temmuz 2021 Pazartesi