Türkiye'nin ana gündem maddesi olan Gezi Parkı olaylarında neler yaşandı? İşte ana hatları ile yaşananlar...

Türkiye 'Gezi Parkı' nöbetine kitlendi.

Yaşanan gerginlikler dün gece tavan yaparken sabahın erken saatlerinden itibaren protestocular ile polis arasında gerginlikler yeniden alevlendi.

Tansiyonun oldukça yükseldiği anlarda devletin zirvesi ve muhalefetten açıklama üstünde açıklama gelirken Başbakan Erdoğan ise yaşananlar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.



Gezi Parkı Eylemcileri Taksim'i Savaş Alanına Çevirdi

Cumhurbaşkanı Gül'den Başbakan Erdoğan'a'Gezi Parkı'Telefonu


Gezi Parkı Eylemlerinde Olan Vatandaşa Oldu

Gezi Parkı Eylemlerinde Tekin Ve Sarıgül Çekişmesi

Gezi Parkı Eylemlerinde Maskeli Provokatörler İş Başında

Gezi Parkı Eylemcileri Şantiyeyi Ateşe Verdi


Gezi Parkı Provokatörleri Boğaz Köprüsü'nü Kapattı


Gezi Parkı Eylemcisi Polis Aracına Şişe Fırlattı

Gezi Parkı Provokatörleri En Büyük Zararı Ağaçlara Verdi

Ankara'da Gezi Parkı Gerginliği: Taşlarla Polise Saldırdılar

Gezi Parkı Provokatörlerine Halktan Sert Tepki

Halk Tv Halkı Provoke Etti

Adnan Keskin'in Yalanı Ortaya Çıkınca...

Gezi Parkı Provokatörleri Yakıp Yıktı

Gezi Parkı'yla İlgili Karanlık Organizasyon Endişesi

Başbakan Erdoğan: AKM'yi Dahi Yıkmalıyız

Başbakan Erdoğan: Toplu Kışlasını Yapacağız


Başbakan Erdoğan: Biber Gazında Yanlış Var

Başbakan Erdoğan: Rica Ediyorum Eylemi Bitirin


Başbakan Erdoğan Gezi Parkı'ndaki Olaylarla İlgili İlk Kez Konuştu

BAŞBAKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Erdoğan katıldığı bir etkinlikte Gezi Parkı olayları hakkında konuştu. Kullanılan biber gazı konusunda yanlışlık olduğunu belirten Başbakan,'Gereken talimatı verdik, inceleme yapılacak. Ancak şunu söylemeliyim yeri geldiğinde onun da kullanılması gerekir.'dedi. Topçu Kışlası konusunda ise geri adım atmayan Başbakan Erdoğan,'Kimse kusura bakmasın Topçu Kışlası'nı yapacağız'dedi.

GEZİ PARKI HALKA AÇILDI

Başbakan Erdoğan katıldığı bir diğer etkinlikte ise CHP lideri Kılıçdaroğlu'na'CHP'ye diyorum ki; bu tür provokasyonların içine girme. Doğabilecek her türlü olayın faturası senindir. CHP'nin çok dikkatli olması gerekir.'diyerek seslendi. Erdoğan'ın konuştuğu anlarda Polis Taksim'den çekilirken vatandaşların Gezi Parkı'na akın ettiği haberleri geldi.

CHP'Lİ KESKİN'İN YALANI ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan Gezi Parkı gerginliği dün akşam saatlerinde ise tavan yaptı. Ağaç kesimini protesto eden gruplar ortalığı savaş alanına çevirdi. Bu anlarda halkı provoke eden bir yayın anlayışı izleyen HALK TV'ye ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin konuk oldu. Keskin, Ankara'da Aylin isimli bir genç kızın panzerin altında kalarak hayatını kaybettiğini belirtti. Ancak daha sonra BEYAZ TV ekranlarında söylediklerini inkar eden CHP'li Keskin böyle bir açıklamada bulunmadığını söyledi.

'KARANLIK ORGANİZASYON ENDİŞESİ'

Geç saatlerde Tasim'de patlak veren gerginlikler ise 'karanlık organizasyon endişesi'ni ortaya çıkardı. Gerginliklerin İstanbul dışına başka illere sıçraması bu ihtimali yükseltirken Gezi Parkı provokatörleri ortalığı savaş alanına çevirdi. Tek amaçları kaos ortamı yaratmak isteyen provokatöler gece boyunca polisle çatıştı. Sokakları ateşe veren provokatörler polis araçlarına da zarar verdi.

OLAN VATANDAŞA OLDU

Gezi Parkı'nı bahane eden provokatörlere polis dışında vatandaşlar da müdahale etti. Bursa'da şehrin ortasında yol kesen provokatörler vatandaşların geçişini engelleyince ortalık karıştı. Provokatörler kendilerine 'Böyle hiçbir yere varamazsınız' diyen vatandaşlara saldırdı. Gezi Parkı eylemlerinin bir diğer adresi ise Başkent Ankara oldu. Ankara'da farklı iki noktada buluşan göstericiler ile polis arasında arbede çıktı. Göstericiler polise taşlarla saldırırken güvenlik güçlerinden biber gazlı müdahale geldi.

Başbakan Erdoğan: AKM'yi Dahi Yıkmalıyız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Taksim Meydanındaki Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılması gerektiğini söyledi.

'' Atatürk Kültür Merkezi dahi yıkmalıyız '' diyen Erdoğan '' Oraya gururlanabileceğimiz bir opera binasını yapmalıyız '' diye konuştu.

Başbakan 'Taksim Meydanına gelen yerli yabancı turistler oraya gittikleri zaman gururlanmalı' ifadelerini kullandı.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile