Başbakan Erdoğan, "Suriye'de yapılanların hiçbir inandırıcılığı yoktur. İnandırıcılığı olmayan bir zeminde yapılan seçimin de inandırıcılığı yoktur ki; seçimin neticesi şimdiden bellidir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bugün gittiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile biraraya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan 'Gerçekten bugün Gebele'de yüksek düzeyli konsey toplantımızın ikincisini gerçekleştirmek suretiyle farklı birmemnuniyeti yaşıyoruz. Ev sahipliği noktasında değerli gardaşıma teşekkür ediyorum. Azerbaycan'da tarihi kimliği çok önemli Gebele şehrini tanıtmaları sebebiyle de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Gerek siyasi gerek askeri gerek kültürel ve gerek ekonomik noktada çok çok önemli görüşmeleri gerek ikili olarak gerekse bakan arkadaşlarım kendi aralarında gerçekleştirdiler. Çok önemli adımlar var ve bununla ilgili bakan arkadaşlarımız birbiriyle görüşmelerini yaptılar. Aynı zamanda bizim bu toplantımız iki ülke arasında bir bakanlar kurulu toplantısı gibidir.

Bakanlar kurulu toplantımızı Cumhurbaşkanımızla birlikte gerçekleştirmiş olduk.İzmir'den bu yana olan süreci değerlendirdiğimiz gibi ne gibi adımlar atabileceklerimizi de konuştuk. Artık gerçekten büyüyen gelişen bir Azerbaycan var. Bu iki kardeş ülkenin dost ülkenin el ele vermesi ve kurucu özellikle merhum Haydar Aliyev'in ifade ettiği gibi iki devlet tek millet olarak bu sürece asıldığımızda bunu çok daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz.

Ev sahipliği noktasında değerli gardaşıma teşekkür ediyorum. Azerbaycan'da tarihi kimliği çok önemli Gebele şehrini tanıtmaları sebebiyle de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Gerek siyasi gerek askeri gerek kültürel ve gerek ekonomik noktada çok çok önemli görüşmeleri gerek ikili olarak gerekse bakan arkadaşlarım kendi aralarında gerçekleştirdiler. Çok önemli adımlar var ve bununla ilgili bakan arkadaşlarımız birbiriyle görüşmelerini yaptılar. Aynı zamanda bizim bu toplantımız iki ülke arasında bir bakanlar kurulu toplantısı gibidir.

Bakanlar kurulu toplantımızı Cumhurbaşkanımızla birlikte gerçekleştirmiş olduk.İzmir'den bu yana olan süreci değerlendirdiğimiz gibi ne gibi adımlar atabileceklerimizi de konuştuk. Artık gerçekten büyüyen gelişen bir Azerbaycan var. Bu iki kardeş ülkenin dost ülkenin el ele vermesi ve kurucu özellikle merhum Haydar Aliyev'in ifade ettiği gibi iki devlet tek millet olarak bu sürece asıldığımızda bunu çok daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz.

Bu proje tarihe farklı bir not düşmektir. Azeri gazının Türkiye ve Avrupa'ya açılması sürecidir. Her geçen gün bu dünyanın ilgisini bu noktaya çok daha farklı bir şekilde çekecektir. Aynı şekilde TASMUS projemiz var. Bu da elektronik noktada savunma hususunda öneme haiz. Bunun da çalışmalarını bakan arkadaşlarımız sürdürüyor. Bizim ikili olarak bağımız bu denli sıcakken bir de uluslararası anlamda uluslararası kuruluşlarımız örnek teşkil edecek bir noktada. Şuanda BM Güvenlik Konseyi'nde geçici üye olarak Azerbaycan'ın görev yapması bizim için önem arz ediyor. Azerbaycan'ın görevi bittikten sonra 2015-2016'da Türkiye aday olacak. Bu da bizim bu dayanışmamızı arttırarak yola devam etmemizi sağlayacaktır. Aramızdaki kültürel ilişkilerimiz devam ediyor. Kurumsallaşma noktasında attığımız adımlar devam ediyor. Bu dayanışma için irade her iki tarafta da mevcut. Bir çok detaylarıyla BAKÜ-TİFLİS-KARS projesi sürüyor. İnşallah Nahçıvan-Iğdır arasında demiryolumuzu yapmak suretiyle Türkiye ve Azerbaycan'ı da demiryolu ile birbirine bağlama noktasındaki adımları süratle atıyoruz. İnşallah üçüncü toplantı yine önümüzdeki dönemde ülkemizde devam edecek.

BU MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

Öncelikle Sultangazi'deki terörist saldırıyla alakalı tabi gelen bilgiler noktasında üstlenen grubu biliyoruz sizlerde haberini almışsınızdır. Burada bir şehidimiz var. Karakola yapılmış olan bir saldırı. Bir şehidimiz var bunun yanında 4 polisimiz yaralı ve 2 de vatandaşımız yaralı durumda. Yaralılarımızın ağır olmadığı yönünde bilgi aldım. Şehidimize ve yakınlarına sabır temenni ediyorum. Bir canlı bomba tabi. Kimliği herşeyi tespit edilmiş durumda. Şuanda bütün istihbaratımız tarafından da takip ediliyor.

SEÇİMLERİN SONUÇLARI BELLİDİR


Suriye'de yapılanların hiçbir inandırıcılığı yoktur. İnandırıcılığı olmayan bir zeminde yapılan seçimin de inandırıcılığı yoktur ki seçimin neticesi şimdiden bellidir. Bir sandık getirdiler Suriye halkı sandığa bile gitmedi. Burada ber defa sağlıklı bir yapıya geçilmeden yapılacak seçimlerin kıymeti yoktur. Cenevre'de alınan kararlar vardı. Bu kararlara Suriye rejimi uymamıştır. Buna uyulmuş olsaydı daha çok mesafe alınırdı. Şuanda İbrahimi böyle bir görevi yüklenmiş vaziyette. Böyle bir ortamda sağlıklı bir demokratik zemin yoktur.

Şuanda zaten bu konuda gayet güzel girişimler var. Burada aldığımız mesafe şuan itibari ile 10 milyar dolara ulaşmıştır. Hedef bunu 20 milyar dolara çıkarabilmektir. Burada ayrıca müşterek yapılacak çalışmalar da vardır. Hatta hatta daha da ileri gidelim diyoruz.Azerbaycan Türkiye müteşebbislerinin 3. ülkede yatırım yapmalarının yolunu açalım istiyoruz.

TÜRKİYE HER ZAMAN AZERBAYCAN'IN YANINDADIR

Dağlık Karabağ konusunda başta tabi Minsk 3'lüsü olmak üzere çözümün yollarını açmadıktan sonra bir defa bizim burada öyle bir kapı açmamız söz konusu değildir. Bu iktidarımız boyunca hep söylediğimiz sözdür. Böyle bir adım atamayız. Bizim atacağımız adımlarda şuanda işgal altında olan yerlerden Ermenilerin çıkması gerekir. Burası Azerbaycan'ındır denmesine rağmen hala burada hak sahiplerine buranın verilmemiş olması bizim duruşumuzu ortaya çok açık net koymaktadır. Duruşumuz burada Ermenistan ile ilgili attığımız adım ne ise bundan sonra da ayın şekilde devam edecektir. Biz de her zaman Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz.




İHLAS SON DAKİKA

Başbakan Erdoğan,Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile biraraya geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Azerbaycan'da düzenledikleri ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'BM Güvenlik Konseyi'nde geçici üye olarak Azerbaycan'ın görev yapması bizler için çok büyük bir önem arz ediyor.'diyen Erdoğan 'Temenni ediyorum ki İnşallah Azerbaycan'ın BM Güvenlik Konseyi'ndeki görevi bittikten sonra 2015-2016'da da Türkiye bu işe aday,tekrar Türkiye'nin orada geçici üye olarak görev alması da bizim bu dayanışmamızı arttırarak yola devam etmemizi sağlayacaktır.' şeklinde konuştu.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Suriye'de iç savaş

13 Eylül 2012 Perşembe

Esed'in yeni oyunu

12 Eylül 2012 Çarşamba

Suriye'de iç savaş

12 Eylül 2012 Çarşamba

Azerbaycan ziyareti

12 Eylül 2012 Çarşamba

Suriye'de iç savaş

12 Eylül 2012 Çarşamba

Suriye'de iç savaş

12 Eylül 2012 Çarşamba

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile