İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 5 şube müdürü görevden alındı.

İstanbul ve Ankara'da düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan 52 kişinin işlemleri devam ediyor.

Gözlerin çevrildiği İstanbul Emniyet'inden bu sabah yeni bir haber geldi.

İstanbul Emniyet'inde görevli 5 şube müdürünün görevden alındığı bildirildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 'Emniyet Müdürü' unvanı taşıyan beş şube müdürünün görevden alınma nedeninin ise 'operasyonu yapmak' değil, 'yapılan operasyondan haberdar olmamak' olduğu iddia edildi.

Görevden alındığı iddia edilen  5 üst düzey emniyet müdürünün isimleri ise şöyle:

Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı
Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal
Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç
Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse
Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı

JET ATAMALAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, görevden alınan 5 emniyet müdürünün yerine yeni görevlendirmeler yapıldı. Buna göre; Organize Suçlarla Mücadelede Şube Müdürlüğü'ne Ömer Burak Aktaş, Mali Şube'ye Hakan Sıralı, Asayiş Şube'ye Yusuf Bengü, Kaçakçılık Şube'ye Aydın Yılmaz ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne eski istihbaratçı Serdar Ali Sekkin getirildi. Görevden alınanlardan Ertan Erçıktı Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilirken, diğer 4 müdür emniyetten çekildi.

21 KİŞİ SAĞLIK KONTROLÜNDE

Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de yer aldığı 21 kişi, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Başbakan Erdoğan: Bedduaya Lanet, Duaya Davet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan dönüşü Ankara Esenboğa Havalimanı'nda kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa seslendi.
Başbakan Erdoğan Pakistan ziyareti dönüşü parti otobüsü üzerinden bir konuşma yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Pakistan ziyaretinin ardından yurda döndü.

Esenboğa Havalimanı'nda kendisini bekleyen kalabalığa hitaben parti otobüsü üzerinden bir konuşma yapan Erdoğan, 17 Aralık'ta başlayan İstanbul merkezli operasyona değindi.

'Tuzak' olarak nitelendirdiği operasyonun hedefinin hükümet olduğunu ifade eden Erdoğan, "Sabırlı olacağız. Tuzaklara düşmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, isim vermeden Fethullah Gülen'in 'yolsuzluk'la ilgili açıklamalarına da değindi.

"Bize dostların duaları yeter" diyen Erdoğan, "Bedduaya lanet, duaya davet diyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Sevgili kardeşlerim, biz milletimize aşık olduk, sevdik. Hep şunu söyledik. Bu yolculukta özellikle 17 Aralık'ta hükümetimize karşı yapılan bu operasyonlarda, bunun perde arkası milli iradeyedir.

Burada bir tercih var; ya millet ya zillet. İnanıyorum ki 'millet' diyenler kazanacak. Zillete tabi olanlar yine kaybedecek. Bundan endişeniz olmasın; dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz.

Ben size hep şunu söylüyorum; bize dostların duaları yeter. Bize Şam'ın duaları, Kahire'nin duaları, Bağdat'ın duaları, 76 milyonun içindeki gözü yaşlı ninelerin duaları yeter.

Bedduaya lanet, duaya davet diyorum. Biz bedduayla değil, duayla emrolunduk. İnananlar birbirlerine karşı dua ile emrolunmuşlardır, bedduayla değil.

Dolayısıyla biz bu yolda bugüne kadar millet efendi olmak için değil, hizmetkar olmak için mücadele verdik.

11 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimiz ortada. Milletin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını, milletin kasasından kesesinden alan varsa, hesabını biz de sorarız hukuk da.

Bunun hesabını ana muhalefetin genel müdürü soramaz. Önce o genel müdürlük yaptığı dönemlerin hesabını versin. Onun hesabını veremeyenler, Rahşan affıyla dışarıda gezenler bunun hesabını soramaz.

Sevgili kardeşlerim; onlar tuzaklarını kurmaya devam etsinler. Halkın ve hakkın tuzağından daha güçlü tuzak yoktur. Onun için sabırlı olacağız. Tuzaklara düşmeyeceğiz.

Çalışmaya daha çok çalışmaya kenetlenmeye gayret edeceğiz.

Sizden bir ricam var; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Öyleyse sizi bu anlamlı buluşmada buraya gösterdiğiniz ilgi ve alakadan, şahsım ve arkdaşlarım adına selamlıyorum.

Unutmayın 30 Mart bir milattır. Onun için çok gayret."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile