Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ATV-A Haber ortak yayınında gündemi değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ATV ve A Haber ortak canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:


- Bugün Elazığ ve Malatya'daydım. Gördüm ki, bu olaylar halkı çok ciddi şekilde kentlemiş.

- Bütün gittiğim illerde gördüğüm ilgi alaka çok fazlaydı.

- o çoşku o heyecan çok şeyi gösteriyor. paralel yapı halkı çok ciddi bir şeklide halkı birbirine kenetlemiş.

- Malatya'da emniyetin verdiği sayılara göre 100 binin üzerinde insan vardı.

- Paralel yapıya girmeden meydan hemen tepkisini ortaya koyuyor.

- Öbür taraftarn bakıyorsunu fotomontaj ile uğraşıyor. bulamadıkları şeyi montaj diye yakıştırıyorlar.

- Onlar bunlarla uğraşsınlar biz yolumuza devam ediyoruz. miili irade sandıkta en güzel şekilde tecelli edecek.

SARIGÜL'E SERT ELEŞTİRİ

- Gittikçe hırçınlaşma var. örneğin istanbulda trabzonlular gecesi var. toplum sizi kabullenmiyor. kalkıp siz ona siyasetçi olarak yumruk atarsanız sizin nasıl bir hazımsızlık içinde olduğunuzu gösteriyorsunuz. üstüne o şahız ak partiliyim diyor.

- Eğer sen istanbula belediye başkanı olamaya karar vermişsen, sen herkesin belediye başkanı olacaksın sadece chp'nin değil. temenni ederimki bu tur şeyleri yaşamayız ve sandıktan en güzel neticeyi alırız.

HALA DİNLENME RİSKİM VAR

- Tehditten kurtarmak için ilk adımı attık. Bunların devamı niteliğindeki adımları da atacağız. Şu anda dinlenme riski olmadan konuşacak durumda değilim. Güvenli hat kullanmıyorum, artık normal telefondan konuşuyorum. 'Dinlerseniz dinleyin' diyorum. Bu dinlemeler adamı ipe götürür, çok montaj var. Adamı eşinden ayırır.

DİNLENMEMİZ ANAYASAYA AYKIRI

Adalet Bakanı ile yaptığım konuşmada yine parça parça birleştirilmiş. Dinlenmemiz anayasaya aykırı. Bu medya onurlu olsa bunları yayınlamaz. Kim dinliyor? Paralel yapı... Bunu nereden dinliyor, aramaya gerek yok; TÜBİTAK.'

'REFERANDUM KARARI VERME YETKİLERİ YOK'

Başbakan Erdoğan Ukrayna'da yaşanan Kırım sorunuyla ilgili ' Bu konu ile ilgili bii bağlayan bazı ulusalararsı bazı anlaşmalar var . Her şeyden önce bir NATO ülkesiyiz. Öğrendiğim kadarıyla bir özerk cumhuriyet olarak böyle bir referandum kararı verme yetkileri de yok. Dolayısıyla bu Ukrayna'yı çok zor bir yöne doğru götürür. Putin'le ağırlıklı olarak Kırım Özerk Cumhuriyeti hakkında konuştuk. Ayrıca Putin ile yaptığım görüşmede, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünüz korumak için bütün gayretimizi göstermek zorundayız diye belirttim ve o da bu görüşüme katıldı.' dedi.

'UKRAYNA'YA YAZIK OLUR'

Erdoğan, 'ABD'nin bu tavrı ne denli devam eder tabi onu da bilemiyorum. Biz Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılmasını düşünemiyoruz. Ukrayna'ya yazık olur. Ukrayna'daki sokaka gösterileri merkezden yönetildi. Bizdeki gezi olaylarındaki aynı şeyler Ukrayna ve Mısır'da da vardı. Kırım hiç bir zaman sağlıklı bir yaşama kavuşamadı. Bizim Tatar kardeşlerimizie çok ciddi destekerlerimiz oldu. Okul yaptıdık, tarihi eseleri restore ettik, özgüvenleri gelişsin diye...' açıklamalarında bulundu.

BUNLAR CEMAAT DEĞİL 'ÖRGÜT'

Ailem ve çocuklarımla ilgili iftiraları halen yapmaya devam ediyorlar. Benim evlatlarımın boğazından haram lokma geçmemiştir. Karar mekanizmalarından bunlar temizlenmelidir. Çözümlendikten sonra yargıya sevk edilecekler. Biz burada son çeteyi çökertinceye kadar mücadele edeceğiz. Bunlar cemmat falan değil, alt tabakalaarı cemaat. Bunlar örgüt. Son MGK'da da konuştuk, ulusal güvenliğimize tehdit olan yapılar karşısında hükümet önlem alır.Balyoz ve Ergenekon davaları çok farklı. Balyoz'da çok hızlı gittiler. Ergenekon'da ise hala gerekçeli karar açıklanmadı. Bu manidardır. Gerekçe yazılmadığı için üst mahkemeye itiraz yapılamıyor. Başından beri temennim tutuksuz yargılanması şekilinde olmuştur. Bu mahkemelerde değil de Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini ifade ettim.

HEDEFİMİZ BİRİNCİ OLMAK

Seçimlerdeki hedefimiz, açık ara birinci çıkmak. Bir de en fazla büyükşehir belediyesini almayı hedefliyoruz. Bütün aday arkadaşlarım yoğun bir şekilde çalışıyor.'

Başbakan Erdoğan: Bu Milleti Youtube'a ve Facebook'a Yedirmeyiz

- İnternet yasasına malum çevreler itiraz ettiler. Yapabileceğimiz kadarını yaptık. O alanda da 30 Mart'tan sonra atacağımız yeni adımlar var. Bu konuda kararlılığımız var. Bu milleti Youtube'a Facebook'a yediremeyiz. Kapatılmaları da dahil. '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile