Gezi olaylarının yıl dönümü nedeniyle güvenlik önlemleri alan polis, Gezi Parkı’nı yaya trafiğine kapattı.

Gezi olaylarının yıl dönümü nedeniyle polis sabahın erken saatlerinde Taksim ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri almaya başladı.

Bu kapsamda Gezi Parkı kapatılarak, parka girmek isteyen vatandaşlar başka yerlere yönlendirildi.

Taksim Atatürk Anıtı da bariyerlerle kapatılırken bazı vatandaşlar anıt önünde Selfie yaptı.

'KOYUN OLMAYIN EVLADIM'
Önlemler çerçevesinde Taksim'e çıkan yollar, polis çekicileriyle kapatıldı. Otomobilleri ile Taksim istikametine gitmek isteyen vatandaşlar alternatif güzergahlara yönlendirildi. Bazı vatandaşların da duruma tepki gösterdiği görüldü.

Güvenlik önlemleri çerçevesinde metro seferlerinde de düzenlemeye gidildi. Polis metro istasyonu girişini de kapatırken, Hacıosman-Taksim metro seferleri Osmanbey'e kadar yapılabiliyor.

Taksim'de trafiğin kapatılmasına tepki gösteren bir kişi ise polisle tartıştı. Yaşlı kadın görevini yaptığını söyleyen polise, 'Evladım koyun olmayın' diyerek tepki gösterdi.

İstanbul'da olaylar için 25 bin polis ve 50 TOMA'nın görev yapacağı öğrenildi.

VAPUR SEFERLERİ İPTAL
Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü nedeniyle alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde şehir hatlarındaki tüm seferler saat 15.00'dan itibaren iptal edildi.

Şehir Hatları'ndan yapılan duyuruda, “İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü'nün aldığı kararlar uyarınca 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü Anadolu yakasından Avrupa yönüne tüm seferler saat 15.00 itibariyle iptal edilmiştir” denildi.



POLİSE 'GEZİ' KIYAFETİ
Gezi Olaylarının yıl dönümünde Taksim'de alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde çok sayıda polis görevlendirildi. Taksim çevresinde görevli sivil polislerin, içerisinde cop, gaz maskesi ve yağmurluk bulunan çantaları dikkat çekti.

Polislerin Taksim, İstiklal Caddesi ve çevresinde bu çantalarla görev yaptıkları gözlendi.



POLİS TAKSİM'DE KUŞ UÇURTMUYOR
Gezi Parkı olaylarının yıl dönümü dolayısıyla Taksim'de güvenlik önlemi alan polis ekipleri bölgede adeta kuş uçurtmuyor.

Elinde güllerle Taksim'e gelen Mehmet Rıza Camcı isimli bir kişi de, parkın merdivenlerine çıktığında polis engeliyle karşılaştı. Elindeki gülleri parka bırakmak isteyen Camcı, izin verilmeyince duruma tepki gösterdi ve bölgede beklemeye başladı.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE GERGİNLİK
İstiklal Caddesi'nde toplanan yüzlerce kişi, sloganlarla protesto gösterisi gerçekleştirdi. Grubun önünü kesen polis, "Eylem kanunlarımıza aykırıdır. Lütfen dağılın. Çocuklar ve hasta vatandaşlarımız uzaklaşsınlar" şeklinde anonslar yaptı. Bir süre sonra polis, göstericilerin üzerine doğru yürümeye başladı. Grup üyeleri ise Galatasaray istikametine doğru koşarak ara sokaklara dağıldı.

Bu sırada elinde fotoğraf makinesi bulunan bir kişi ve duruma tepki gösteren bir vatandaş gözaltına alındı.

Başbakan Erdoğan'dan 'Gezi' Açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bu akşam Taksim'e çağırıyor Geziciler. Halkıma sesleniyorum: Bu oyuna gelmeyin, bu safiyene çevrecilik eylemi değil.' dedi.
Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki Sultangazi Belediyesi Hizmet Binası'nın açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart'ta ilçede plan ve projenin kazandığını söyledi.

Halkın hizmet belediyeciliğine oy verdiğini, yüzde 58,5 ile rekor kırdığını anlatan Erdoğan, Sultangazi halkına teşekkür etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5 yıllık hizmet süresince her anını millet için değerlendirmenin derdinde olan bir hareket olduklarına işaret ederek, "Şimdi dışarıdan biri gelse, farklı partilerin belediyelerine şöyle dışarıdan bir baksa, inanın zanneder ki, biz seçimleri kaybetmişiz, diğerleri kazanmış. Niye? Adamlar çalışmıyor, rahat, onlar yatıyor" diye konuştu.

Gece gündüz çalıştıklarını, diğerlerinin rehavet içinde olduğunu ve 5 yıl sonraki sandığı beklediğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dışarıdan bakan biri, 'Çok çalıştıklarına göre, herhalde bunlar geçen seçimi kaybetti, önümüzdeki seçime hazırlanıyorlar' diyecektir. Ama bizim siyaset anlayışımız budur. Siyaset anlayışımız her an milletin hizmetkarı olmaktır. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim belediye başkanı veya milletvekili veya bakan aklınıza ne gelirse, siyaset anlayışımız, her gece başımızı yastığa koyduğumuzda, 'Bugün millet için ne yaptık, bu vatan için ne yaptık, hangi hizmeti gerçekleştirdik?' bu soruyu kendimize sorabilmektir. İşte Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de diğer bazı illerimizde on yıllardır, muhalefet partilerini sorgusuz sualsiz destekleyen ilçelerin halini görüyorsunuz. Çevredeki bütün ilçeler hızla ilerlerken, bu ilçeler maalesef oldukları yerde sayıyor, hatta geriye gidiyorlar. Doğu'da, Güney Doğu'da ideolojik bakış açısıyla oy verilen bu şekilde göreve gelen belediye başkanları, 'Nasıl olsa hizmet, eser, yatırım önemli değil' diyerek, ilçelerini, illerini çöpe, pisliğe mahkum ediyorlar. Biz bunu asla yapmayız, yapamayız. Biz, bize yüklenen emaneti ve bu emanetin hakkını vermeye mahkumuz. Bu makamlara hizmet, eser üretmek için geliyoruz. Bunun da hakkını vermek zorundayız."

"BU OYUNA GELMEYİN"
Başbakan Erdoğan, Gezi olaylarının yıl dönümü nedeniyle Taksim için yapılan çağrılara da değindi.

Erdoğan, güvenlik güçlerinin gereğini yapacağını belirterek, “Sürekli olarak ülkemizi oyalamanın gayreti içine giriyorlar. Şimdi de açıklamalar yapıyorlar. Bu akşam saat 19.00’da bir araya geleceklermiş, Taksim’e çağırıyorlar. Geziciler Taksim’e çağırıyorlarmış. Ben buradan tüm halkıma sesleniyorum; bu oyuna gelmeyin. Bu safiyane bir çevrecilik eylemi değildir. Burada samimiyet yoktur, dürüstlük yoktur, burada Taksim’i anıtlaştırma noktasında attığımız ve atacağımız adımları engelleme yöntemleri vardır. Paralel yargı da bunlarla beraber hareket ediyor. Eğer buraya gelme gibi bir durumun içine girerseniz kusura bakmayın güvenlik güçlerimiz kesin talimat almışlardır, gereği neyse A’dan Z’ye bu yapılacaktır. Yani Gezi olaylarında olduğu gibi oralara gelemeyeceksiniz. Çünkü yasalara uymak zorundasınız. Bir yerde herhangi bir eyleme izin verilmiyorsa ona uyacaksınız, uymuyorsanız devlet güvenlik için gereği neyse bunu yapacaktır. Toplantı mı yapacaksın, gelirsin bildirimde bulunursun. Biz nasıl gidip Yenikapı’da yapıyorsak sen de gidersin orada yaparsın. Biz nasıl gidip de Küçükyalı’da, Maltepe’de hazırladığımız meydanda yapıyorsak sen de gidersin orada gösterini yaparsın. İstediğim yerde istediğim gibi yaparım yok. Neresi uygun görülürse orada yapacaksın. Burası yol geçen hanı değil. Normal hayatın akışı devam edecek, sen de gelip bu tür hakkını kullanacaksın” dedi.

"ARTİST BURADA"
Başbakan Erdoğan, paralel yapının kendisi için film hazırlığında olduğunu ifade ederek, "Şimdi şahsımla alakalı bir film hazırlığı içerisine girmişler. Yurt dışında plato yaptırıyorlar şu anda. Artist bulamıyorlarmış. Artist burada. Ne arayıp dolanıp sağa sola gidiyorsunuz." dedi.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Ankara'da Gezi Parkı Gerginliği

31 Mayıs 2014 Cumartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile