Başbakan Erdoğan, Katar ziyareti sonrası Türkiye dönüşünde havaalanında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'daki temaslarını tamamlayarak, özel uçak ''ANA'' ile saat 21.45'te yurda döndü.

Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı'nda Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve öteki ilgililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da yurda döndü.

Başbakan Erdoğan, Katar'da Filistinli yönetici Halid Meşal ile görüştüğünü belirtirken, Irak Başbakanı Maliki için de onun sözüne cevap vererek ön plana çıkarmak istemediğini belirtirken " Kem söz sahibine aittir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin açıklamaları konusunda, ''Sayın Maliki'ye cevabı aslında Dışişleri olarak verdik. Sayın Maliki'ye fazla söz verirsek, bu onun orada şov yapmasına fırsat verir. Onun prestij sağlamasına fırsat vermemize gerek yok. Sadece 'kem söz sahibine aittir' diyorum'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Irak'ın en kötü zamanında Irak'ın yanında olduklarını 48 anlaşma yaparak bu ülkeye verdikleri değeri ortaya koyduklarını belirtirken 10 yıl önce Irak'a gelenler daha yeni yeni ülkeden çıkarken Türkiye'nin içişlerine karışmakla suçlamasının çok manidar olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, Irak'ta tüm vatandaşları ile görüştüğünü Türkiye'nin yanlarında olacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Irak'taki her kesimde Sünniler ve şiiler bulunduğunu devlet yönetiminin sadece bir kesimini tutmasının doğru olmayacağını belirtirken "Güçlü bir Irak bize değer katar. Huzursuz bir Irak bizi de rahatsız eder. biz Huzursuz bir Irak istemiyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, bölücü terör örgütünün silahı bıraktığı anda operasyonların sona ereceğini belirtirken Silahlı kuvvetlerin operasyon meraklısı olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, CHP'nin terör örgütü ile birlikte anlaşarak seçime gittiğini, Hakkari mitinginin bunun göstergesi olduğunu ve o mitingde tek bir Türk bayrağının sallanmadığını çıkan oy oranının da CHP'nin o bölgedeki yerini ortaya koyduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan Katar Dönüşü Konuştu

Başbakan Erdoğan, Katar ziyareti sonrası Türkiye dönüşünde havaalanında açıklamalarda bulundu.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

'Kem Söz Sahibine Ait'

23 Nisan 2012 Pazartesi

Maliki'ye Sert Mesajlar

23 Nisan 2012 Pazartesi

Başbakan'dan Maliki'ye Sert Cevap

23 Nisan 2012 Pazartesi

'Kem Söz Sahibine Aittir'

23 Nisan 2012 Pazartesi

Gidebildiği yere kadar gitsin

23 Nisan 2012 Pazartesi

Erdoğan 'Kem söz sahibine aittir'

23 Nisan 2012 Pazartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile