Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmaya tepki göstererek salonu terk etti.

Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen tören gergin anlara sahne oldu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu'nun Van deprem sonrası yapılanlara ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Törende oldukça uzun bir konuşma yapan Feyzioğlu, TSK'ya kumpas iddiaları, 17 Aralık operasyonu, HSYK düzenlemesi ve ses kayıtları gibi konularda değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasının sonuna gelen Fezyzioğlu'nun, Van Depremi'yle ilgili sözlerine itiraz eden Başbakan Erdoğan, '25 dakika Başkan konuşuyor, 1 saat sen konuşuyorsun. Edepsizlik yapıyorsun, yeter artık. Baştan aşağıya tamamen siyasi konuşma yapıyorsun. Van ile ilgili söylediklerin baştan aşağıya yalan. Van'da yaptıklarımızı herkes gördü. Siyaset yapıyorsun, burada siyaset yapmaya hakkın yok' diye konuştu.

Fevzioğlu kürsüden Başbakan Erdoğan'a 'Ben edepsizlik yapmadım kimseye de edepsiz yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam. Çok yapıcı bir konuşmaydı” karşılığını verdi.

Ayağa kalkan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e dönerek tepkisini sürdürdü. Erdoğan, 'Dinlemek zorunda değiliz' dedi.

Bu tartışmanın ardından çok sinirlenen Erdoğan, konferans salonunu terk etti.

Başbakan Erdoğan'ın Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'na tepki göstererek Danıştay'ı terk etmesinin ardından Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanı da salonu terk etti.

Bu sırada Cumhurbaşkanlığı korumaları da Gül törenden ayrılana kadar hiçbir Danıştay üyesinin salondan ayrılmasına izin vermedi.

Başbakan Erdoğan: MHP Geometriden Anlasaydı Paralellerle İş Tutmazdı

Başbakan Erdoğan: MHP Geometriden Anlasaydı Paralellerle İş Tutmazdı
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile