Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasıyla başlayan yargı kriziyle ilgili "Cemaatle AK Parti arasında bir güç savaşı iddialarına gülerim" dedi.

'BU İDDİAYA ANCAK GÜLERİM'

İmralı'da PKK lideri Öcalan'la görüşmeleri yürüten MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın özel yetkili savcı tarafından ifadeye çağrılmasıyla 'Cemaat/AK Parti krizi' iddiaları ortaya atılmıştı. Erdoğan, o iddialara tepki vererek 'Bunlara ancak gülerim' ifadelerini kullandı.

Erdoğan şu açıklamayı yaptı;

'Buna gülerim. Biz de medyadan öğreniyoruz. Üzülüyoruz. Zaman zaman bazı arkadaşlarımız inanmaya da başlıyorlar. En yakın mesai arkadaşıma karşı yapılmış olan bu olay dünyada eşi benzeri olmayan bir olay. Bu çok ciddi bir yargı vesayetidir.

'HALA GÖRÜŞMELER VAR'

Bunlar üzücü şeyler. Biz mesafe almak istiyoruz. Terörle mücadelede mesafe konusunda biz adayla görüşme yapmayız. Ama yaptırırız. Hala görüşmeler var. Çünkü netice almamız lazım. Işık olduğu sürece devam ederiz. Baktık olmuyor bırakırız. Bunlar üzücü şeyler. Biz mesafe almak istiyoruz. Terörle mücadelede mesafe konusunda biz adayla görüşme yapmayız. Ama yaptırırız. Hala görüşmeler var. Çünkü netice almamız lazım. Işık olduğu sürece devam ederiz. Baktık olmuyor bırakırız.'

Başbakan Erdoğan TRT'de gündemi değerlendirdi

TRT 1 ekranlarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,böcek soruşturmasına değindi.

''Bizim mekanlarımızda sürekli olarak belli bir aralıkla bu tür aramalar hep yapılır...Bu aslında yine medya grupları tarafından da biliniyordu...''diyen Erdoğan ''Ben Başbakanlık Teftiş Kurulu olarak da bu konuyla ilgili bir incelemeyi ilgili istihbarat birimleriyle görüşmek suretiyle tabii başlatmak durumunda kaldık.Tarih boyunca bilirsiniz,siyasi tarih bunun çok açık örnekleriyle doludur,en yakınınızdakilerle yaparlar.Burada da bunun araştırılması yapılıyor...''şeklinde konuştu.





İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Böcek soruşturması

1 Ocak 2013 Salı

''Bu iddialara gülerim''

30 Aralık 2012 Pazar

Yeni anayasa çalışmaları

30 Aralık 2012 Pazar

25 gün dinlemişler

30 Aralık 2012 Pazar

''Öcalan'la görüşülüyor''

30 Aralık 2012 Pazar

''İmralı ile devam''

30 Aralık 2012 Pazar

''ODTÜ yönetiminin acziyeti''

30 Aralık 2012 Pazar

Erdoğan'dan 'böcek' yorumu

30 Aralık 2012 Pazar

Terörle mücadele

29 Aralık 2012 Cumartesi

Erdoğan'dan anayasa çıkışı

29 Aralık 2012 Cumartesi

Başbakan'ın dinlenmesi

29 Aralık 2012 Cumartesi

'Derin devlet' tartışması

29 Aralık 2012 Cumartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile