İmralı'daki görüşmeler sürerken Paris'te 3 PKK'lı kadın infaz edildi. Yaşananlarla ilgili bir yorum da Emre Uslu’dan geldi.

Terör örgütü PKK'ya silah bıraktırmaya yönelik başlatılan İmralı görüşmelerinin arifesinde Fransa'nın başkenti Paris'ten şok eden bir haber geldi.PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da aralarında bulunduğu üç PKK'lı kadın başlarına kurşun sıkılarak öldürüldü. Terör örgütü PKK'ya yakın kaynaklar gerçekleştirilen infazın İmralı sürecine engel olmak için yapıldığını iddia etti. Sabah saatlerinde gündeme bomba gibi düşen ve akıllarda bir çok soru işareti bırakan bu olay hakkında bir değerlendirme de Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu'dan geldi.

'BANA GÖRE ÖRGÜT İÇİ HESAPLAŞMA'
PKK ile ilgili konularda dikkat çekici analizlere imza atan Uslu, yaşananları twitter adresinden değerlendirdi.'Paris'de öldürülen 3 PKK'lının İmralı görüşmelerinden sonra AVRUPAYA giden mesajların ardından öldürülmesi TESADUF MU?' diye soran Uslu,'Paristeki 3 kadının infazı bana daha çok ÖRGÜT İÇİ HESAPLAŞMA gibi görünüyor' ifadelerini kullandı. Sakine Cansız ile ilgili PKK literatüründe çok şey olduğuna da dikkat çeken Uslu, en ilgincinin ise Tuncay Güney'in itirafalarında olduğunu belirtti.

İşte Emre Uslu'nun o tweetleri;


Başbakan Erdoğandan suikast Açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da 3 kadın PKK'lının öldürülmesi olayına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Başbakan Erdoğan, Paris'te 3 PKK'lının öldürülmesi olayıyla ilgili olarak,''Örgüt içi hesaplaşma veya provokasyon olabilir. Olayın aydınlanmasını beklemekte fayda var'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Senegal'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Paris'te, Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili, ''Olayın önce aydınlanmasını beklemek lazım, hemen bir yorum içerisine girmek yanlış olur. Bu bir iç hesaplaşma olabilir, bunun yanında şu anda teröre karşı bizim vermiş olduğumuz bir mücadele var, mesafe almak istiyoruz, bunu arzu etmeyenler de var. Bunlar tarafından da böyle bir provokatif çaplı bir girişim de olabilir, sabırlı olup aydınlanmasını beklemek lazım diye düşünüyorum'' dedi.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Diyarbakır sakin

17 Ocak 2013 Perşembe

Cenazeler Türkiye'de

17 Ocak 2013 Perşembe

Diyarbakır cenazeleri bekliyor

17 Ocak 2013 Perşembe

Cenazeler yarın toprağa verilecek

17 Ocak 2013 Perşembe

Cenazeler İstanbul'da

17 Ocak 2013 Perşembe

Cenazeler bekleniyor

17 Ocak 2013 Perşembe

Cenazeler Türkiye'de

17 Ocak 2013 Perşembe

Diyarbakır törene hazır

17 Ocak 2013 Perşembe

Diyarbakır'a gönderilecekler

17 Ocak 2013 Perşembe

3 PKK'lının cenazesi Türkiye'de

17 Ocak 2013 Perşembe

3 kadının cenazesi İstanbul'da

17 Ocak 2013 Perşembe

''Üçlü infaz''ın şifreleri

17 Ocak 2013 Perşembe

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile