Başbakan Erdoğan Adıyaman'da açılış töreninde konuşma yaptı. CHP’nin kışkırtmalar yaparak ülkenin huzurunu bozmaya çalıştığını belirten Erdoğan " Bizi karanlık geçmişe döndürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Alevi- Sünni çatışması çıkarmak isteyenlerin oyununa gelinmemesi uyarısında bulunan Erdoğan, “Alevi kardeşlerime özellikle sesleniyoruz. Ana muhalefetin bizzat içinde olduğu kirli bir senaryo sergilenmek isteniyor. Kirli bir el ana muhalefet partisini maşa olarak kullanıp huzursuzluk çıkarmaya çalışılıyor. CHP tarihinde acaba kaç tane cem evi açılmıştır. Dersim'in hesabını veremedi bu CHP. Şimdi kalkıyorlar ülkemi karıştırmak için maalesef bütün vilayetlerimizde huzursuzluk çıkarmaya çalışıyorlar” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, meydanlarda molotof kokteylleriyle dolaşan gençlere ve onların arkasında olduğunu söylediği CHP ve milletvekillerine seslenerek, "Neticeyi sandıktan alamıyorsan başka yollara başvurarak bu milletin huzurunu kaçırmayın. Sandık sonucuna saygı duymak her siyasi parti için zorunluluktur." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Halk burada. Halka rağmen iktidar mümkün değildir. Milletin isteklerine taleplerine beklentilerine haklarına kulak tıkama sırt dönme zamanları geri gelmemek üzere geçmişte kalmıştır. Türkiye'de inkar ve asimilasyon politikaları da artık ayaklarımızın altındadır.

Bu topraklar üzerinde her ne yaşandıysa hep birlikte yaşadık. Öyle dönemler olduk siz kendi annenizle telefonda dahi konuşamadınız. Kendi şarkılarınızı dahi gizli gizli dinlemek zorunda kaldınız. Siz burada ne yaşadıysanız biz de benzerlerini yaşadık. Rengi ve tonu değişti ama zalim aynıydı. Zulüm aynıydı.

1071'den beri bu topraklar üzerinde biriz beraberiz hep birlikte Türkiye'yiz. Bu topraklar üzerinde her ne sorun varsa birlikte çözdük bundan sonra da birlikte çözeceğiz. 11 yılda bir çok meseleyi çözdük. Buraya başbakanlıkları döneminde 1 kere bile gelemeyenlerin olduğu bir geçmiş yaşadık. Kardeşinize baktığınız zaman 1 yıl olmadan 1,5 yıl geçmeden geldi.

PROVOKATÖRLERİN TUZAĞINA DÜŞMEYECEĞİZ


Daha güzel bir Adıyaman'ı birlikte inşa edeceğiz. Kardeşlik hukuku içinde bunları çözüme kavuşturacağız. İpini Türkiye düşmanlarının tutuğu provokatörlerin tuzaklarına düşmeyeceğiz.

Türkiye genelindeki tüm alevi kardeşlerime özellikle sesleniyoruz. Ana muhalefetin bizzat içinde olduğu kirli bir senaryo sergilenmek isteniyor. Sokaklar yangın yerine çevrilmek isteniyor. Her türlü tahrikler yapılıyor. Kirli bir el ana muhalefet partisini maşa olarak kullanıp huzursuzluk çıkarmaya çalışılıyor. CHP tarihinde acaba kaç tane cem evi açılmıştır. CHP ile mukayese edilmeyecek destekleri biz verdik. Dersim'in hesabını veremedi bu CHP. Şimdi kalkıyorlar ülkemi karıştırmak için maalesef bütün vilayetlerimizde huzursuzluk çıkarmaya çalışıyorlar.

Bizim huzurumuzu kimse kaçıramaz. Bize siz görev verdiniz. Ne için can güvenliği için. Ne için? Mal güvenliği için. Ne için verdiğiniz? Neslin güvenliği için. Bütün bunları yerine getirmek zorundayız, Bütün bu oyunlara karşı sağ duyulu olmak zorundayız. Türkiye geçmişte yaşadığı ağır sorunları tekrar yaşamasın istiyoruz. Bizi karanlık geçmişe döndürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ekonomide sıçrama yapıyoruz beyler rahatsız oluyor. Meydan bulsalar zil çalıp oynayacaklar. CHP bu.

Türkiye büyüdükçe her sorunu çözüyoruz ve çözeceğiz. Türkiye'nin güçlenmesinden, kardeşliğin güç kazanmasında rahatsız olanlara karşı terörle mezhep çatışmasıyla gençleri sokağa dökerek Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmaya çalışanlara karşı tavrımızı koyacağız. Birbirimizin yaşam tarzlarına saygı göstereceğiz., Benim başım açık .aşım örtülü kardeşimde omuz omuza bu sokaklarda yürüyecekler.

Kardeşlerim ben size burada bir şey söyleyeceğim. Kardeşlerim bizi parçalama isteyenlere karşı hep ne dedik? “Tek millet” dedik, tek “Bayrak” tek “Vatan” dedik ve biz ne dedik? Tek “Devlet” dedik. İkinci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar. Onlar kendilerine nerede devlet buluyorlarsa buyursunlar gitsinler. Tek milletiz. Bu nedir? Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bitti.

Kürt Türk'e, Türk Kürt'e saygı duyacak. Eğitimde, sağlıkta yaptığımız devrimler neden sizi rahatsız ediyor. “Hastane kapılarında beklediğiniz, ilaç bulamadığınız dönemleri unutmayın” deyin



Başbakan: Geziciler Adıyaman'a Neden Gelemedi? Maya Sağlam!

Sanal gündemlere takılmayacaklarını söyeleyen Başbakan Erdoğan, Gezi eylemleriyle başlayan olaylara katılanları eleştirdiği konuşmasını şöyle devam etti:

' Biz sanal gündemlere takılıp kalmayacağız. Sanal gündemleri oluşturanlar zannettiler ki bizi meşgul edecekler. Soruyorum; şu hani adları Gezici'midir nedir bilemiyorum Adıyaman'a geldi mi? Gelemediler niye maya sağlam maya. Yapay tartışmalara Adıyaman prim vermedi, milletin enerjisini heba edenlerden olmadı, bizlerde olmayacağız.

Biz ülkeye zaman kaybettiren, zarar veren, yakıp yıkan, ellerinde molotof kokteylleriyle milletin huzurunu kaçıranlardan olmadık olmayacağız. Ülkenin umudunu, hedeflerini, hayallerini örseleyen kirli işlerin, kirli tuzakların içinde iktidar olmadık, olmayacağız. Gayemiz sizlere hizmettir, bizi kimse millete hizmetten alıkoyamaz. '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile