Hizmet siyasetinin giderek benimsendiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, muhalefete "Onlar iftira atıyor, biz Türkiye'yi büyütüyoruz" dedi.

Edirne'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne Valiliği'nin kahvaltısında konuştu. Hizmet siyasetinin giderek benimsendiğini ifade eden Erdoğan, muhalefete 'Onlar iftira atıyor, biz Türkiye'yi büyütüyoruz' dedi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

İstanbul'a ne yapılıyorsa aynı oranda Edirne'ye de o yapılıyor. Türkiye'yi bütün olarak kucaklıyoruz. Merkezi yönetimin yatırımları ve vizyonu yerel düzeyde de paylaşılmalı.

Farklı siyasi partilerin belediyeler, şehirlerin içinden geçen yolların bakımını üstlenmedi. Bazı yerlerde öyle şeyler var ki ilçenin içinden geçiyor. Bunun bakımını yapsan ne olacak? Zaman oldu oralara da el atmak durumunda kaldık.

'HİZMET SİYASETİNİN FARKI'


İleri standartlara sahip demokrasilerde idareciden beklenen eser üretmesi, vizyon üretmesidir. Korkular ve istismar üzerinden siyaset hizmet siyasetinin gerisinde kalır ve yok olmaya mahkum olur. Türkiye çok hızı bir şekilde bu siyaset tarzını benimsiyor. Hizmet siyaseti ile diğerlerinin farkı açık şekilde ortaya çıkıyor. Edirne'nin böyle bir tercih yapmasını beklemiyoruz.

'76 MİLYON EŞİT VATANDAŞ'

88 yıl Osmanlı'ya başkentlik yapmış Edirne kadim başkentlerle aynı noktaya henüz yükselemedi. Edirne'nin potansiyelini açığa çıkarıp bir dünya markası olarak yükselmesini sağlamak zorundayız. Ortak değerlerimizin istismarı bugüne kadar fayda sağlamadı. Biz yola çıkarken tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. Türkiye'deki 36 etnik unsur bu kavramın içinde var. Bu ülke ne etnik bakımdan Türklerindir, ne de Kürtlerindir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 76 milyonundur. Kimse kimseye farklı gözlerle bakamaz. 76 milyonun her biri eşit vatandaştır.

'ŞEHADET BİR MAKAMDIR'


Bayrak, 76 miyonun ortak bayrağıdır. Vatan toprakları 76 milyonundur. Burada kimsenin bir operasyon yapma yetkisi, hakkı yoktur. Bu bize ecdadımızdan böyle devredildi. Bedeli ne olursa olsun korumak zorundayız. Efendim şehitler geliyor, tabii gelecek. Şehadet bir makamdır. Bu toprakları korumak için. Şehitlerimiz hepimizin aynı derecede saygı duyduğu kutsallarımızdır. Şehidine bizler kadar sahip çıkan bir iktidar olmamıştır. Şehitlere saygı sloganla değil, şehitlerin can verdiği bu toprakları yüceltmekle olur.

'İCRAAT YOK, LAF ÇOK'


Madem siz milliyetçisiniz de bu millet için ne yaptınız? Madem siz cumhuriyetçisiniz de bu cumhuriyet için ne yaptınız? Onlar iftira attılar, biz ise Türkiye'yi büyüttük. Gazi Mustafa Kemal'in ortaya koyduğu bir hedef var... Biz Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarıyoruz. Marmaray'la, 17 bin kilometre bölünmüş yolla... Türkiye'de şimdi 52 tane havalimanı var. Milliyetçilik, cumhuriyete sahip çıkmak budur. İcraat yok, laf çok. Böyle bir yere varamazsınız.

'GECİLER ERGENE'Yİ GÖRSÜN'

Türkiye'de Geziciler, çevreciler vardı ya, onlar biraz da Ergene'nin etrafında dolaşsınlar. Hesabını bir sorsunlar. Çevreciyiz dediler... On tane ağaç sökülüp başka yere dikiliyor. Milyarlarca fidan diktik, böyle bir iktidara yeşil düşmanı diyecek kadat cüretkarlar. Türkiye'de yeşil deyince akla AK Parti iktidarı gelir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Edirne'de önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sabah saatlerinde Edirne Valiliği tarafından düzenlenen kahvaltıda ve daha sonra ise Edirne'nin en büyük meydanlarından olan Selimiye meydanında ve Uzunköprü ile Keşan ilçelerindeki etkinliklerde halka hitap etti. Kahvaltıda açıklamalarda bulunan Erdoğan, ' Çevreciler ve Geziciler biraz da Ergene'nin etrafına gezip, belediyeye hesap sorsunlar ' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile