Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Moğolistan'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moğolistan gezisi kapsamında mevkidaşı ile birlikte ortak basın toplantısı yaptı.

İki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin artması için ortak adımlar atacaklarını söyleyen Başbakan Erdoğan ilk olarak haftada 3 olan Moğolistan'a uçak seferlerini 7 güne çıkaracaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, 'TSK'ya yazılı emir' iddialarına yanıt verdi.

Moğolistan ziyareti sırasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinde PKK'lıların sınır dışına çekilmesiyle ilgili tartışmalara değindi.

Erdoğan, PKK'lıların çekilmesi konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yazılı emir gönderildiği iddialarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

'TSK ve diğer güvenlik güçlerimiz, şüphesiz hepsi de cumhuriyet hükümetinin verdiği kararlara göre hareket ederler. Eğer parlamentoyu ilgilendiren yanları varsa bu da parlamentodan çıkacak kararla olur. Şu anki süreçte bakanlar kurulumuzun atacağı adıımlarla alınacak kararlar vardır. Ama bunlar sizlerin ifade ettiği konularla alakalı değildir. Bu TSK'nın yetkileriyle ilgili adımlardır. Yurtdışına yönelik ne gibi adımlar atması gerekir, buna yönelik bakanlar kurulunun alacağı kararlardır. Yurt içinde de valilerimize verilen yetkiler ve bununla ilgili kararlardır.'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da ilk olarak Moğol mevkidaşı Noroviin Altankhuyag ile bir araya geldi.

Başbakanlık Sarayı'nda gerçekleşen heyetler arası görüşmeye Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Çavuşoğlu ve Menderes Türel, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Moğolistan'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'a geldi.Özel uçak ANA ile Cengiz Han Havalimanı'na inen Başbakan Erdoğan'ı burada Moğolistan Dışişleri Bakanı Bold Luvsanvandan tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılamada Türkiye'nin Ulanbator Büyükelçisi Mustafa Sarnıç ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

İki gün sürecek Moğolistan ziyareti kapsamında Cengiz Han Heykeli ' ne çelenk koyacak olan Erdoğan, Moğolistan Başbakanı Althankhuyak ile ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek. Erdoğan görüşmelerin ardından Althanhuyak ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Daha sonra Moğolistan Büyük Kural (Meclis) Başkanı Z. Enkhbold ile görüşecek olan Erdoğan daha sonra Moğolistan Başbakanı tarafından verilecek resmi akşam yemeğine katılacak.
Moğolistan ziyaretinde Başbakan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Çavuşoğlu ve Menderes Türel, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli eşlik ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile