Köylü erkeklerin meydanda oturmalarından detay
-Köy meydanından detay
-Muhtar Emine Doksal röportaj
-Şahide Doksal röportaj
-Kadın muhtar ve azaları ile birlikte el ele tutumlarından detay
-Köy meydanında toplanan köylülerden detay
-Genel Detay
( BATMAN -ÖZEL) BATMAN
- Batman merkeze bağlı Diktepe köyünde kadın muhtar adayı Emine Doksal, yerel seçimlerde 470 seçmenin 303’ünün oyunu alarak muhtar oldu. Batman’da ilk defa bir köyün muhtarı kadın olurken, azaların tamamını da kadınlar oluşturuyor. Diktepe köyü muhtarı seçilen Emine Doksal, bölgede ve köyde kadın erkek fırsat eşitliği olduğunu göstermek adına aday olduğunu söyledi.
Kendisine destek olan köy halkına teşekkür eden 27 yaşındaki bir çocuk annesi Doksal, "Çok mutluyum, beni destekleyen tüm gönül dostlarıma ve milletime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu fikir çok önceden de vardı aklımda, hep hayalimdi. Bu hayalimi bir gün gerçekleştireceğime sonsuza kadar inandım. Çok şükür kısmet oldu. İnşallah bu hayalimi sürdüreceğime inanıyorum. Kendime güveniyorum. Bu fikrimi ailemle görüştüğümde biraz zor olacağını düşündüler ama ben hiçbir zaman vazgeçmedim. Hep kararımın arkasında durdum. Bu kararımı kanaat önderimiz şeyh Selman Bağdu’ya sundum. Kendisi de sağ olsun kararıma saygı duydu ve arkamda olacağını söyledi.
Maddi manevi her şekilde destek olacağını söyledi.
Kendisine minnettarım" dedi.
"Köyümüze güzellikler, iyilikler yapacağız" Köye yapacakları güzelliklerin ve iyiliklerin bulunduğunu kaydeden Doksal, şöyle devam etti: "Bizim bazı plan ve projelerimiz var. Projelerimizin başında taziye evi yapmaya çalışacağız. İkincisi de sağlık ocağı yapacağız. Bazen çocuklarımız gece saat 01.00-02.00 gibi ateşleniyor. İki dakikalık bir şeyle çocuk havale geçiriyor, Allah korusun. Sağlık ocağı da bizim için önemlidir. Onu da yapma gibi bir hayalimiz var. Çocuklarımıza oyun parkları da bizim için çok önemlidir ve bizim su sorunlarımız var. Bin dönüm arazimiz susuz. Ayrıca köy halkının da kendi imkanlarıyla kazdıkları kuyulardan kendi evlerine çektikleri sudan şikayetçidir. Suyumuz çok kireçli olduğu için çocuklarımız hastalanıyorlar, yaşlılarımız hastalanıyor. Birçok kişinin de şikayeti var. Onu da inşallah halledeceğimize inanıyorum. Bayanlarımız caddeye çıkıyorlar küçük çocuklarıyla, karda kışta caddede bekliyorlar. Bunu da istiyoruz inşallah. Bir belediye arabası, şehir içi arabasının köye gelmesini istiyoruz. Allah’ın izniyle benim ihtiyar heyeti bayan arkadaşlarımla el ele, kol kola vererek her şeyin üstesinden geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.
"Önemli olan bir şeyleri başarmak" Köy azalarından Şahide Doksal ise, kadın eşitliğinin ülkede önemli bir sorun olduğunu söyledi.
Şahide Doksal, şöyle konuştu: "Siz de biliyorsunuz ki maalesef biz kadınlar şiddete maruz kalıyoruz, tacize uğruyoruz. Ama maalesef ki hakkımız göz ardı ediliyor. Geçen gün gördünüz, sesini duyurmayan bir kardeşimiz maalesef tacize uğradı. Sesini duyuramadığı için maalesef ki mahkeme o insanları serbest bıraktı. Bu genellikle kadınların ne kadar ezildiğini gösteriyor. Biz sadece bunu istiyoruz sevgili halkımızdan ve gerçekten bize destek olan bütün erkeklerden gereken her yerde bize yardımcı olmalarını ve bu kadın birliğinin başarıları için bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Gerçekten siz de biliyorsunuz ki kadınlar eziliyor. Sadece biz bayan kardeşlerimizden ve erkek kardeşlerimizden bunu istiyoruz. Bize yardımcı olun. Gereken yerlerde önümüzü açın ki başka yerlerde de başka bayan kardeşlerimiz seslerini duyursunlar. Köy ya da başka hiçbir yer fark etmiyor, önemli olan bir şeyleri başarmak. İnşallah bütün bayan kardeşlerimiz de bizim sesimizi duyurduğumuz gibi onlar da sesini duyurur. Bizim gibi bir şeyler başarmak için ellerinden geleni yaparlar.”
Batman’ın ilk kadın köy muhtarı
İLGİLİ VİDEOLAR
Anadolu’nun yıldızları Aksaray’da buluştu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İstanbul’daki taksi sayısının artırılma talebine ilişkin açıklama
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Vatandaşlara canlı müzik ile “aşı ol” çağrısı
27 Ağustos 2021 Cuma
Konak Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yeniçırak, Konak’ın sorunlarını anlattı
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da 2 milyon 595 bin 552 aşı vuruldu
23 Ağustos 2021 Pazartesi
Mevsimlik tarım işçilerine kaldıkları çadır kentte aşılandı
20 Ağustos 2021 Cuma
- Afganistan'da çaresiz kalan aileler çocuklarından ABD askerlerine teslim ediyor
20 Ağustos 2021 Cuma
Türkiye’nin en uzun 4. köprüsünde inşaat çalışmaları devam ediyor
20 Ağustos 2021 Cuma
- Timsah, çocukların gözü önünde hayvan terbiyecisinin elini ısırdı
19 Ağustos 2021 Perşembe