Çalışma Bakanı Çelik, belediyelerde sözleşmeli çalışan 17 bin 800 kişinin kadroya geçirilmesi için çalışma taslağının Bakanlar Kurulu'nda gündeme getirileceğini söyledi.

Beyaz Tv'de yayınlanan Basın Kulisi programına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, canlı yayında Ferda Yıldırım'ın sorularını yanıtladı.

BAŞBAKAN BELEDİYE ÇALIŞANINA SÖZ VERDİ
Belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin “Başbakanın kendilerine kadro sözü” verdiğine dair açıklamaları olduğunu kaydeden Çelik, “Sayın Başbakan bize bu konuda bir çalışma yapma talimatı vermişti. Bu çalışmayı bitirme aşamasına getirdik. Çalışmayı Başbakan'a sunacağım. Tahminen 5-10 gün içinde konuyu Bakanlar Kurulu'nda tartışıp alınan kararı kamuoyuyla paylaşacağız. Başbakanın onayını aldıktan sonra yasal düzenleme için Meclis gündemine taşıyacağız” dedi.

153 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL VAR

Sözleşmeli personel sayısında artış olduğunu dile getiren Bakan Çelik, sözleşmeli personelin hakları konusunda herhangi bir problem olmadığını söyledi. Türkiye'de toplamda 153 bin sözleşmeli personel olduğunu kaydeden Faruk Çelik, 2011 yılında 198 bin sözleşmeli işçiyi kadroya aldıklarını belirtti.

BAKANLAR KURULUNDA GÜNDEME GELEBİLİR
Sözleşmeli personelin kadroya alınmasından yana olduklarını belirten Çelik, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yerel yönetimlerde çalışan 17 bin 822 sözleşmeli personelin bulunduğunu kaydeden Çelik, 'Başbakan Erdoğan'ın bu konuda bir televizyon kanalında bir ifadesi olduğunu söylediler. Bende bu konuda konuyu Başbakanımıza aksettirdim. Ve O da konu hakkında çalışma yapmamızı söyledi. Önümüzdeki Bakanlar kurulunda bu durumu gündeme getirebiliriz. 'dedi.

MECLİS TATİLE GİRMEDEN ÇÖZÜLEBİLİR
Sistemde yaşanan sorunların bir bütünlük içinde ele alındığını ifade eden Bakan Çelik 'Sadece yerel yönetimlerle ilgili bir düzenleme sorunu çözmüyor. Sistemin bütünüyle ilgili bir çalışmamız var. Ve konuyu Başbakanımıza ileteceğiz. Başbakanımız toplantıda bunu çıkarın derse, bunu bir yasaya ilave ederiz. Bu 17 bin 800 kişinin sözleşmelilik dönemi biter ve kadroya geçerler. Bakanlar kurulundan çıkacak kara çerçevesinde hareket edeceğiz. Bu dönem içinde bir şekil alır. Meclisin bu dönemki çalışma döneminde bir karar alınmış ve uygulamaya geçilmiş olur. 'dedi.

TRT İSTERSE DEĞERLENDİRMEYE ALIRIZ
TRT''nin sözleşmeli personelinin kadroya alınması konusunda da önemli açıklamalar yapan Çelik, TRT Genel Müdürlüğünün bir talebi olması halinde bakanlık düzeyinde durumu değerlendirebileceklerini söyledi.

BEYAZ GAZETE




Belediye Sözleşmelilerine Kadro Müjdesi Bakan Çelikten

Çalışma Bakanı Çelik, belediyelerde sözleşmeli çalışan 17 bin 800 kişinin kadroya geçirilmesi için çalışma taslağının Bakanlar Kurulu'nda gündeme getireleceğini söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile