Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ yerleşkesinde 2003 yılından bu yana ağaçların nasıl yok edilerek yerlerine binaların inşa edildiğini belgelerle kanıtladı.

Melih Gökçek, ODTÜ içinden geçen yolla ilgili merak edilen tüm sorulara canlı yayında yanıt verdi. Beyaz TV'de ekrana gelen Objektif programına canlı yayın konuğu olan Başkan Gökçek, ODTÜ'nün yaptığı ağaç katliamını uydu görüntüleriyle açıkladı.

ASIL KATLİAMI ODTÜ YAPMIŞ
Google'ın harita uygulaması üzerinden 2003'ten sonra, yıl yıl ODTÜ yerleşkesinin uydu görüntülerini incelediklerini ifade eden Başkan Gökçek, son 10 yılda yaşanan ağaç katliamı ve yapılaşmayı örneklerle gösterdi.

ODTÜ'NÜN KESTİKLERİNE NEDEN PROTESTO YAPILMIYOR
Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü;
Üniversitede öğretim görevlerinin bir bölümünün evlerinin bulunduğu villaların alanı ormandan kesilerek üretildi. ODTÜ ormanını keserek yaptılar. Kimse orada gidip boykot yapmadılar? Çok enteresan. ODTÜ'nün içinde kesilen birçok alan ve yerlerine yapılan binalar var. Her şey yapılıyor ODTÜ'nün içinde. Ne CHP'li vekiller geliyor, ne Gürkan bey gidip bir protesto yapıyor… ODTÜ “ben istersem keserim, sen yol için kesersen, Ankara için kesersen buna müsaade etmeyiz” diyorlar.

SÖZCÜ YALAN YAZIYOR
Başkan Gökçek, ODTÜ'nün yaptığı ağaç katliamının gazetelere de haber konusu olduğuna dikkat çekerken, programın diğer konuğu gazeteci-yazar Gürkan Hacır “O yandaş gazete” ifadesini kullandı. Bunun üzerine Gökçek, Sözcü gazetesinin ODTÜ'nün ağaç katliamıyla ilgili haberini göstererek “Biz yeşil alanı bu hale mi getirdik? Hiç alakası yok gösterdikleri yerle. ODTÜ'nün Ahlatlıbel'deki ormanının resmini koymuş 'Bu hale getirdiler' demişler. Bunların gazetecilik anlayışları bu. Yalan yazıyorlar.” dedi.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN


Ben Rotamı CHPye Çevirmedim, Kılıçdaroğlu Davet Etti

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde partisinin, yerine eski Adalet Bakanı Sadullah Ergün'ü aday göstermesi nedeniyle CHP'ye transfer olan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş bu transferin ardından CHP içerisinde adaylığı en çok tartışılan kişi oldu. Bugüne deyin eleştiriler karşısında suskunluğunu koruyan Lütfü Savaş ilk kez Kadir Çelik'e konuştu.


Savaş, AK Parti'ye Sadullah Ergün tarafından davet edildiğini ifade etti. Rotasını kendisi CHP'ye çevirmediğini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından özel kalem müdürü vasıtasıyla CHP'ye davet edildiğini belirten Savaş, Kılıçdaroğlu'nu bir şekilde arayıp “Ben aday olmak istiyorum” demediğini söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile