Besiciler yaylalarda karın kalkmasını bekliyor - BİNGÖL
: - Karlıova'daki meralardan detaylar - Küçükbaş hayvanlardan detaylar - Besicilerden Halife Harmancı açıklama - Besicilerden Muhammed Harmancı açıklamaBesiciler yaylalarda karın kalkmasını bekliyor - Bingöl 'ün Karlıova ilçesindeki besiciler, kışı geçirdikleri sıcak bölgelerden memleketlerine dönüş yolunda kar sürpriziyle karşılaştı - Yaylalarda karın erimediğini gören besiciler sürüleri ile ovada bekleyişlerini sürdürüyorBİNGÖL (AA) - Bingöl 'ün Karlıova ilçesinde yaşayan, kışı daha sıcak bölgelerde geçiren besiciler, yaylalara dönmekte zorluk yaşadı.Karlıova'da hayvanlarla yaylaya göç etme geleneği sürüyor.Hayvan sahipleri, çetin geçen kış koşullarında hayvanları ile daha sıcak bölgelere göç ediyor.İlkbahar ile kışı geçirdikleri sıcak bölgelerden memleketlerine dönen besiciler, kar sürprizi ile karşılaştı.Yaylalarda karın erimediğini gören besiciler, sürüleri ile yolun açılması için ovada bekleyişlerini sürdürüyor.Besicilerden Halife Harmancı, yaptığı açıklamada, kış mevsiminin Karlıova'da çetin geçtiğini söyledi.
Hayvanlarla köyde karın erimesini beklediklerini belirten Harmancı, "Yaklaşık 15 gün daha hayvanları burada otlattıktan sonra yaylaya çıkacağız." dedi.
Kış mevsimini Diyarbakır'da, yaz aylarını ise Karlıova'da geçirdiklerini anlatan Muhammed Harmancı da Kargapazarı köyünde karın erimemesi nedeniyle yaylaya çıkamadıklarını söyledi.
Harmancı, karın erimesini beklerken de hayvanlarını çayırda otlattıklarını kaydetti.
Yusuf Turkan ise tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu, Diyarbakır'dan bu yıl erken geldiklerini dile getirdi.Yaylaya gitmek istediklerini ancak yolun kapalı olduğunu anlatan Turkan, "Şu an tüm sürüleri köyün çayır ovasında bekletiyoruz. Hayvanları burada otlatıyoruz." diye konuştu.
İLGİLİ VİDEOLAR
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yorulan koyunu ahıra kadar sırtında böyle taşıdı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Trenin çarptığı 8 büyükbaş hayvan telef oldu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Asırlık yarış ödülle sona erdi
29 Ağustos 2021 Pazar
Muş'ta silajlık mısır hasadına başlandı
29 Ağustos 2021 Pazar
İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlarda tehlikeli düşüş
29 Ağustos 2021 Pazar
Asırlık gelenek başladı, kınalı koçlar suya atlamak için sıralandı
29 Ağustos 2021 Pazar
Pandemiye rağmen tarımsal üretim değeri 1 yılda 2 milyar TL arttı
29 Ağustos 2021 Pazar
Hayvanat bahçesinin yeni maskotu yavru aslanlar
29 Ağustos 2021 Pazar
Suların çekildiği baraj yürüyüş alanına döndü
29 Ağustos 2021 Pazar