Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'nın Yalta kentinde 'Avrupa Stratejisi Yıllık Toplantısı'na onur konuğu olarak katıldı. Başbakan Erdoğan, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepki gösterdi.

Erdoğan İslam dünyasında tepkiye neden olan film ile ilgili 'Hz. Peygambere hakaret ifade özgürlüğü olarak kabul edilemez.Başka dinlere yapılan hakaret suçsuz insanlara saldırının gerekçesi olamaz. Asla bu oyuna gelmemeliyiz çok ciddi bir provokasyon ' dedi.

Başbakan Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada 'Efendimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam'a hakaret düşünce özgürlüğü içinde ele alınamaz. Bu filmin arasında zihniyet ve organizasyon şiddetle kınanmalı. Peygamberimize hakaret ifade özgürlüğü olarak ifade edilemez. Asla bu oyuna gelmemeliyiz çok ciddi bir provokasyon var.

Suriye dahil bölge ülkeleri için işbirliği yapabilecekleri ve her zaman yardım alabilecekleri gerçek bir dost olmak istiyoruz. Hala 50 yıldır AB'nin kapısındayız. AB'nin derinleşen ekonomik kriz nedeniyle umutsuzluğa düşmesi halinde aşırı sağ çevrelerin bundan nemalanması ve İslamafobi dahil dünya barışı için tehlikeleri körüklemesi de güçlü bir ihtimal olarak karşımızda duruyor. Norveç'teki ırkçı saldırı gibi yüksek profili olaylar bunun işaretidir. Aşırı sağcı hareketlerde büyük artış gözlendiği ve ırkçılığın artık Müslümanları hedefe koyacak şekilde Avrupa'da hortladığını görüyoruz. Avrupa kendisini bugüne getiren evrensel değerlere sıkı sarılmalıdır.

Çeşitlilik içinde birliktelik ideali bir klişe olarak kalmamalıdır. Gerçek anlamda uygulamaya geçirilmelidir. Bunun için kültürel dini veya etnik temelli ayrımcılıklar reddedilmeli, Avrupa'ya en kötü dönemleri yaşatan ırkçılık virüsünün yeniden güçlenmesine izin verilmemelidir. Türkiye olarak Avrupa'lı dostlarımıza bunu hatırlatmaya ısrarla devam edeceğiz. Türkiye olarak son 10 yılda edindiğimiz tecrübe ışığında tüm bölge ülkeleri ile sarsılmaz dostluk ve işbirliği mekanizmaları oluşturma çabalarındayız. Ukrayna ile her alanda işbirliğimizi daha da geliştirmek arzusundayız. Bu arzumuzun Ukrayna'da karşılık bulmasından ayrıca memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Ben tekrar dost Ukrayna halkına barış ve dostluk mesajlarımı iletmek istiyor, saygılarımı sunuyorum ve bu güzel toplantıyı tertipledikleri için teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum'

Beyazıtta HZ. Muhammed’e Hakaret İçeren Filme Tepki

Amerika ' da gösterime giren ' Müslümanların Masumiyeti ' isimli film, Cuma namazı çıkışında yüzlerce kişi tarafından protesto edildi. SP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar, filmin gösterimden kaldırılarak, filmi yapanlardan hesap soruması gerektiğini söyledi.

Bayazıt meydanında Cuma namazının ardından toplanan yüzlerce kişi Amerika ' da gösterime giren ve tepkilere neden olan ' Müslümanların Masumiyeti ' isimli film, protesto etti. Cuma namazının ardından toplanan grup attı. Ellerinde ' Zalimler İçin Yaşasın Cehennem ' , ' Ellerin Değil Kökün Kurusun İsrail ' şeklinde pankartlar taşıyan ve “Kahrolsun Amerika”, “Kahrolsun İsrail” ve “İslam ümmeti kabul etmez zilleti” şeklinde sloganlar atan grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar, söz konusu film ile kendi halkları arasında yükselen İslam ' a karşı, İslamofobi ile bu ilginin önünün kesilmeye çalışıldığını söyledi. İslam ' ı savaş dini olarak tanıtan film de Müslümanlara açıkça hakaret edildiğini vurgulayan Acar, “Bu film Hazreti Peygambere yapılan ne ilk ne de son saygısızlık. Yıllardır sürdürülen diyalog çalışmaları, İslam ' a ve Peygamber ' ine yapılan sagısızlığı azaltmıyor. Aksine artırıyor. Son olarak İstanbul ' da yapılan Diyalog çalıştayı bunun en önemli kanıtı oldu. Çalıştaya çok sayıda diyalogcu, Hristiyan ve Yahudi din adamı katıldı. Buna karşılık Hazreti Peygambere Hakaret filmi aynı günlerde gösterime sokuldu” dedi. Hükümetin tepkisinin ise yetersiz kaldığını ileri süren Acar, “İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkeleri, fitneye yol açan bu filme karşı birlikte hareket etmeli. Filmin gösterimi derhal durdurularak, bu filmi yapanlardan hesap sorulmalıdır” şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklaması ve atılan sloganların ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Filme tepki sürüyor

15 Eylül 2012 Cumartesi

Peygambere hakaret isyanı

15 Eylül 2012 Cumartesi

Hakaret filmine tepki

15 Eylül 2012 Cumartesi

Erdoğan'dan islam elemine çağrı

15 Eylül 2012 Cumartesi

Çirkin film provokasyonu

15 Eylül 2012 Cumartesi

Provokasyon filmi

15 Eylül 2012 Cumartesi

O filme ateş püskürdü

15 Eylül 2012 Cumartesi

''Açık bir provokasyon''

15 Eylül 2012 Cumartesi

Başbakan o film hakkında konuştu

15 Eylül 2012 Cumartesi

Başbakan o filmi yorumladı

15 Eylül 2012 Cumartesi

Başbakan'dan 'O' filme tepki!

15 Eylül 2012 Cumartesi

''Müslümanlar provokasyona gelmesin''

15 Eylül 2012 Cumartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile