'Bilek gücünü bırakıp beyin gücüne geçmeliyiz' - EDİRNE

"Bilek gücünü bırakıp beyin gücüne geçmeliyiz" - EDİRNE - Panelden detaylar - Trakya Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Erdem ve Elektrik Mühendisleri İstanbul Şubesi Başkanı Ergun Doğru'nun konuşması"Bilek gücünü bırakıp beyin gücüne geçmeliyiz" - TÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdem: - "Orta gelir tuzağından bahsediliyor. Bu tuzaktan da çıkmak istiyoruz. Bunun yolu ülkemizin yüksek teknolojide üretim yapması ve yüksek teknolojideki üretimi de aynı zamanda satmasıdır"EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, Türkiye'nin 2023 vizyonuna ulaşması için yüksek teknoloji ürünler üretip satması gerektiğini bildirdi.Trakya Teknopark ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi iş birliğiyle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası "Endüstri 4.0" paneli düzenlendi.
Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, burada yaptığı konuşmada, üniversite ve sanayi iş birliği çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Türkiye'de örnek çalışmaların yapıldığını belirten Erdem, şunları kaydetti:"Devletimizin bir 2023 vizyonu var. Tabi burada bazı hedeflerimiz var. İlk 10 ekonomi arasına girmek istiyoruz dünyada. 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefimiz var. Milli gelirin de 25 bin dolar seviyesine çıkmasını hedefliyoruz. 10 bin dolar civarında milli gelirimiz var kişi başına düşen gayri safi hasıla. Tabi burada orta gelir tuzağından bahsediliyor. Bu tuzaktan da çıkmak istiyoruz. Bunun yolu ülkemizin yüksek teknolojide üretim yapması ve yüksek teknolojideki üretimi de aynı zamanda satmasıdır. Yüksek teknolojide üretim yapmak için de bizim bilek gücünü bırakıp beyin gücüne geçmemiz gerekiyor. Bunun da çözümlerinden bir tanesi de üniversite ve sanayi iş birliğinin somutlaştırılmasıdır. Akademisyenlerin yetkinliklerinin sahaya yansımasıdır."Türkiye'deki bilim adamları ile akademisyenlerin yayınlar yaptığını, kongrelere gittiğini ve patentler aldığını dile getiren Erdem, "Bizim aldığımız patentler, yaptığımız yayınlar yurt dışına gidiyor, sonra bize teknoloji olarak satılıyor. Dolayısıyla bunun yerine yüksek teknoloji ürünlerimizi ülkemizde üretelim. Dünya Endüstrisi 4.0'a girdi, giriyor. Bizim bu süreci çok hızlı bir şekilde aşacağımızı düşünüyorum. Hepimizin ülkemizde üzerine düşen görevi fazlasıyla yapacağına inanıyorum." diye konuştu.
- Teknoloji devriminde yeni dönemElektrik Mühendisleri İstanbul Şubesi Başkanı Ergun Doğru da Endüstri 4.0'ın tüm insanlığın kaderi ve geleceği açısından önem taşıyan bir kavram olduğunu dile getirdi.Bilgisayar ve internetle ortaya çıkan Endüstri 4.0' ile yeni bir döneme gireceğini anlatan Doğru, "Yapay zeka, robotik sistemlerin kullanılması, insansız araçlar ve makinelerin birbirleriyle konuşması buna benzer pek çok gelişmelerden söz edilebiliyor. Bu gelişmelerin hem insanların günlük yaşamında hem de reel sektör üzerinde önemli etkileri olması bekleniyor." diye konuştu.
Panele, teknoloji firmalarının temsilcileri, mühendisler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile