Gazeteci Mehmet Ali Birand, son gülerde çok konuşulan belgeseli Son Darbe:28 Şubat'ta kendisinin de Ergenekon'un hedefi olduğunu söyledi.

İntikam komandolarının ölüm listesinde ilk sırasında olduğunu ifade eden Birand, Yeşil kodlu Mahmut Yıldırım'a infaz emrinin verildiğini söyledi.

O dönemde sorunların silahla çözülememeciğini, halkın beklentilerini de dikkate almak gerektiğini yazdığı için başına gelmedik olayların kalmadığını söyleyen Birand şunları söyledi:

YEŞİL'E İNFAZ EMRİM VERİLMİŞ

İntikam komandoları diye bir grup yakalanmış. Ve öldürüleceklerin listesinin en başında ben çıkmışım. MİT aylarca yakın korumada tuttu beni. Sonradan Mehmet Ağar anlattı. O dönemin en kanlı katili Yeşil'e infaz emrim verilmiş ve adam gelip bizim oturduğumuz evi gözetlemiş, planlarını yapmış.Ancak kim yaptıysa o emir sonradan durdurulmuş. 'dedi.

BEDAVA YAŞAMIŞIZ
'O günlerde gerçekten herkesin başından inanılmaz olaylar geçti. Kimseden de hesap sorulmuyordu. Adeta korku imparatorluğu gibiydi. Şimdi geriye dönüp düşünüyorum da çoğumuz bedava yaşamışız.'

BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile