Irak’ta işkenceden sabıkalı Amerikan Özel güvenlik şirketi Blackwater’ın tüm yaptıklarını belgeleyecek yeni bir video ortaya çıktı.

Videoda Blackwater elemanlarının Irak 'ta gerçekleştirdiği birçok insan hakları ihlali ve vahşet görüntüleri yer alıyor. Görüntülerin hemen başında Blackwater konvoyu şehir içinden geçerken kasten bir kadına çarpıyor ve kadını yolun kenarında bırakarak yoluna devam ediyor. Görüntülerin devamında Blackwater elemanları adeta bir video oyunu oynar gibi belirledikleri sivil araçlara şehir içinde ateş açıyor. Önlerine çıkan araçları yolun dışına atıyor ya da parçalıyor. Hedeflerine aldığı yolda yürüyen sivilleri de vuruyor.

Görüntüler Blackwater elemanlarının kendileri için yaptığı bir klip sayesinde ortaya çıktı. Klipte görüntülerin yanı sıra eşlik eden bir de metal tarzı müzik var.

2003 yılında başlayan Irak işgalinde adından sıkça söz ettiren Blackwater işkence fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından aktif görevden alınmış ancak hakkında herhangi bir cezai işlem yapılmamıştı. Özellikle işkence mağdurlarının hayatta olmaması ve delillerin sadece fotoğraflardan ibaret olması nedeniyle güvenlik şirketi bu olayların hepsinden sıyrılmayı başarmıştı.

Daha sonra Blackwater şirketi kıvrak bir hamleyle isim değişikliğine giderek önce 2007′de Blackwater Worldwide, 2009′da Xe Services ve son olarak da 2011′de Academi ismini aldı. Hatta 2011 yılında Başkan Obama Academi 'yi Irak ve Afganistan 'da yaptığı çalışmalardan dolayı ödüllendirdi ve şirketle $250 milyon dolarlık bir anlaşma imzalandı. Şirket halen Afganistan,Irak ve diğer stratejik bölgeler faaliyetlerini sürdürüyor.

Ancak şimdi ortaya çıkan bu görüntüler hem Obama hem de Blackwater 'ı oldukça zora sokacak cinsten.

Öte yandan Blackwater elemanlarının Amerika 'da hapishanelerden yapacakları işler karşılığında gizlice tahliye eden ağır suçlulardan oluştuğu ve tamamına yakınının uyuşturucu bağamlısı olduğu da henüz ispatlanamamış iddialardan. Eski başkan Bush 'un kurdurduğu bir şirket olan Blackwater 'ın Bush ailesi ile olan ilişkileri de halen incelenmekte.

Blackwater’ın Irak’ta Yaptığı İnanılmaz Vahşet

Irak ' ta işkenceden sabıkalı Amerikan Özel güvenlik şirketi Blackwater ' ın tüm yaptıklarını belgeleyecek yeni bir video ortaya çıktı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Blackwater skandalı

21 Nisan 2012 Cumartesi

Irak'taki Blackwater terörü

20 Nisan 2012 Cuma

Irak'ta Blackwater vahşeti

20 Nisan 2012 Cuma

Paralı asker terörü

20 Nisan 2012 Cuma

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile