açıklamadan görüntüler
(WASHINGTON) WASHINGTON
- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye meselesi ve Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında açıklamalarda bulundu. Guterres Suriye meselesinin çözülmesinde Türkiye gibi komşu ülkelerin güvenlik endişelerinin giderilmesinin çözüm için gerekli olan 3 maddeden biri olduğunu belirtti.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda çeşitli açıklamalarda bulunan Guterres, Suriye ‘den ABD’nin çekilmesi üzerine Birleşmiş Milletlerin bölgede konuşlanıp konuşlanmayacağı yönündeki soruları cevapladı. Böyle bir şey planlamadıklarını belirten Guterres, bölgedeki sorunların çözülmesi için 3 temel prensiplerinin olduğunu söyledi.
Guterres bu 3 temel prensibi ise, “Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması, çevredeki Türkiye gibi ülkelerin haklı güvenlik endişelerinin giderilmesi ve Suriye’deki etnik yapı” şeklinde sıraladı. Genel Sekreter herhangi bir talep almaları halinde durumu bu üç kritere göre değerlendireceklerini belirtti.
Guterres şu anda Suriye’de konuşlanmak gibi bir planları olmadığının ise altını çizdi. “Herhangi bir soruşturma başlatma yetkim yok” Cemal Kaşıkçı cinayetine de değinen Guterres güvenilir bir soruşturmanın önemli olduğunu ifade ederek, "Herhangi bir soruşturma başlatma yetkim yok, Genel Sekreter adli bir soruşturma başlatamaz. Eğer Güvenlik Konseyi isterse yapabilirim. Bazı durumlarda da genel oturumda talep edilebilir. Ama benim böyle bir yetkim yok” dedi.
Gutteres ayrıca hiçbir ülkeden de böyle bir talep gelmediğini sözlerine ekledi.
- BM Genel Sekreteri Guterres’ten Türkiye açıklaması
İLGİLİ VİDEOLAR
Başkent’te eski eş cinayeti: 1 ölü, 3 yaralı
31 Ağustos 2021 Salı
Tahir Kıran: 'Oğulcan konusunda bize Sevr Antlaşması sundular!'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Gizemli monolit Diyarbakır’da ortaya çıktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vitor Pereira: “Mutluyum, bu ruhla devam etmemiz gerekiyor”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mustafa Denizli: “Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını da söylemek yerinde olur”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Erkmen: 'Güzel bir galibiyet'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Turhan:' Yeni bir takımız'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Rıza Çalımbay: “Yorgunluğa rağmen mücadeleden memnunum”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hüseyin Eroğlu: “En iyi şekilde toparlayacağız“
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mehmet Hüseyin Dalgıç: “Daha iyi bir İstanbulspor izlettireceğiz“
30 Ağustos 2021 Pazartesi