Röportaj
-Genel ve detay
( İSTANBUL ) İSTANBUL
- BMD Başkanı Sinan Öncel, ''Markalarımız, 3 aylık kirasız bir dönem istiyor. Çünkü ilk 3 ay ciddi ciro düşüşü tahmin ediliyor. Turizm sektörü ciddi yara aldı. Bu süreci takip eden 1 yıl boyunca da ciro kirası ile devam etmeyi muhataplarından istiyor'' dedi.
11 Mayıs ve 1 Haziran'da AVM'lerin kademeli olarak açılması planlanıyor. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, bu süreçte perakende sektörü için hijyen koşullarının yanında ticari koşullara da dikkat çekti. Öncel, markaların 3 aylık kirasız bir dönem istediğine vurgu yaptı. Ayrıca Öncel, AVM'nin ortak alanlarına ait işletme giderlerinde önemli sorunların olduğunu, bunun çözülmesi için muhataplarla görüşme halinde olduğunu söyledi.
Sinan Öncel, konu hakkında şu açıklamayı yaptı: ''18 Mart'ta kapanan perakendeci sektörü, 1 Haziran'da hijyen koşullarla yeniden açılışa hazırlanıyor. Hijyen koşullarının yanında bir de ticari koşullar söz konusu. Bu ticareti koşullar yeni döneme uygun olarak sağlanamaması durumunda perakende sektörünü bazı zorluklar bekliyor. Bütün bu zorlukları aşıp doğru bir yere varabilmek için markalarımız özellikle şunu talep ediyorlar: 3 aylık kirasız bir dönem istiyor. Çünkü ilk 3 ay ciddi ciro düşüşü tahmin ediliyor. Turizm sektörü ciddi yara aldı. Bu süreci takip eden 1 yıl boyunca da ciro kirası ile devam etmeyi muhataplarından istiyor. Bu muhataplar kim? Hem cadde mağazalarının sahipleri hem de AVM yatırımcıları. Bu koşullara uyulmadığı takdirde mağazalarını tazminatsız ve sorunsuz şekilde kapatmak istiyor. Bir süre de AVM'nin ortak alanlarına ait işletme giderlerinde önemli sorunlarımız vardı. Bunların en kısa zamanda çözülmesi için muhataplarımızla görüşmelerimiz devam ediyor''. (AG-ZO-E)
BMD Başkanı Sinan Öncel: ''Markalarımız, 3 aylık kirasız bir dönem istiyor''
İLGİLİ VİDEOLAR
Dogecoin mağduru avukatı Keskin: 'Thodex'ten daha büyük bir dolandırıcılık'
27 Ağustos 2021 Cuma
Fuar alanlarında büyük veri toplamayı sağlayacak yazılım geliştirildi
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Pide salonu olacak uçak hizmet vereceği alana getirildi
22 Ağustos 2021 Pazar
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan orman yangını açıklaması
20 Ağustos 2021 Cuma
Zonguldak’tan sel bölgesine 6 milyonluk destek
20 Ağustos 2021 Cuma
ÇANAKKALE - DRONE) 1915 Çanakkale Köprüsü’nün tabliye montajıyla yolları belirginleşmeye başladı
19 Ağustos 2021 Perşembe
1915 Çanakkale Köprüsü’nün tabliye montajıyla yolları belirginleşmeye başladı
19 Ağustos 2021 Perşembe
- İtalya’dan Murat Saraç’ Şövalye ünvanı
17 Ağustos 2021 Salı
Geçmişi Osmanlı’ya dayanan badem ezmesi dünyaya açılıyor
12 Ağustos 2021 Perşembe