Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, BDP’li Sırrı Süreyya Önder'in kendisi hakkındaki "Onda akıl ne gezer" sözlerine CNN Türk canlı yayınında yanıt verdi.

CNNTürk'te Hande Fırat 'ın sorularını yanıtlayan Arınç gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaparken, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in kendisi hakkında söylediği 'Arınç'ta akıl ne gezer, aklını yitirmiş ' sözlerine de canlı yayında yanıt verdi.

KIŞANAK İÇİN “ZAVALLI” SIRRI SÜREYYA İÇİN “ENTELLÜEKTÜEL GEVEZE”
Kendisine tepki gösteren BDP 'li vekillere sert çıkan Arınç, Gülten Kışanak 'ın “Şuurunu yitirmiş” sözlerine “Zavallı” diye yanıt verirken, Sırrı Süreyya Önder 'in “ 'Arınç'ta akıl ne gezer, aklını yitirmiş ' sözlerine karşılık da “Benim aklım var hamd olsun. Sen nasıl bir sanatçısın ki, nasıl bir entellüektel gevezesin ki, beni akılsızlıkla suçlayabiliyorsun, bu yapılanları akılla izah ediyorsun” dedi.

SIRRI SÜREYYA'YA TAVSİYE'DE BULUNDU
Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için de 'entellektüel geveze' ifadesini kullanan Bülent Arınç , Önder için ‘Sırrı Süreyya, sen Yıldıray Oğur'u oku, Gülay Göktürk'ü oku’ tavsiyesinde bulundu.

SALDIRIDA DIŞ UNSURLAR OLABİLİR

Gaziantep 'teki bombalı saldırıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , saldırının El Muhaberat- PKK işbirliği olduğu yönündeki iddiaların incelendiğini söyledi. Arınç, "saldırıda dış unsurlar söz konusu olabilir" dedi.

İSTİHBARAT ZAAFİYETİ YOK
Arınç Gaziantep ’teki bombalı saldırıda istihbarat zafiyeti olduğu iddialarını yalanladı. İstihbarat ve istihbaratı değerlendirme konusunda zafiyet olduğunu düşünmediğini söyleyen Arınç “Eskiden herkesin istihbaratı vardı. Ama şu anda insan istihbaratı da dahil bilgi paylaşımında son derece mükemmel bir akış var. Biz bu havuzda toplanan bilgileri çapraz sorguya da almak suretiyle tedbir almak durumundayız. Bu bir endişeye yol açmasın ama belki Gaziantep ’teki olay kadar onlarca olayın önlendiğini ben söyleyebilirim. Neden önlenemiyor? Bölge şartları ve bu eylemcilerin çok az da olsa bir kısmı yerel unsurlardan destek alıyor” dedi.

BEYAZ GAZETE

Bombalı Saldırının Arkasında Kim Var? Arınç Açıkladı...

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile