Basketbol tarihinin belki de en kötü sakatlığı Duke - Louisville arasında oynanan karşılaşmasında yaşandı.
Louisville forması giyen Kevin Ware, Duke atağındaki 3 sayılık şuta blok yapmak isterken sağ ayağının üzerine ters basarak yere düştü.
Genç oyuncunun ayağı dizinin altından kırıldığını görenler şoka girdi.
Olayın şokunu yaşayan her iki takımın oyuncuları da bir anda yere çökerek ağlamaya başladılar.
Mücadeleyi ise Ware ' in takımı Louisville, 85-63 kazandı ve Final-Four ' a yükselme başarısı gösterdi.
Ware ' in takım arkadaşlarından Chane Behanan maçın ardından, “Kemik resmen dışarıdaydı. Beyazı gördüm. Resmen dışarıdaydı. Ama Ware bana ' Benim için endişelenmeyin. İyiyim. bu akşam ameliyat olacağım. Gidin, bu maçı benim için kazanın ' dedi.” şeklinde konuştu.
Louisville Koçu Rick Pitino, “Bu maçı onun için kazandık. Onun için çok duygusal anlar yaşadık. Harika doktorlarımız var. Onu eski haline döndüreceğiz” derken Ware ' in sakatlıktan dönüş sürecinin bir yılı bulabileceğini sözlerine ekledi.
Maçın ardından ise takım arkadaşları, Kevin Ware ' e büyük bir jest yaptı. Kupayı alan Louisvilleli oyuncular, Ware ' i ameliyatının ardından ziyaret etti ve kupayı ona götürdü.
Böyle Sakatlık Görülmedi
İLGİLİ VİDEOLAR
İpekyolu Belediyesinden kırsal mahallere spor tesisi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Barış Manço’nun ismi Mavikent’te yaşayacak
29 Ağustos 2021 Pazar
Sultangazili çocuklar okulların açılmasına sayılı günler kala doyasıya eğlendi
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Engelli gencin basketbol hayali gerçek oldu
27 Ağustos 2021 Cuma
Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde yeni sezon fikstürü çekildi
24 Ağustos 2021 Salı
Vedat Kalkan: “En iyi yerde ligi bitirmek istiyoruz”
24 Ağustos 2021 Salı
Cedi Osman: “Amacımız oyuncu yetiştirmek”
24 Ağustos 2021 Salı
Pizzabulls Cedi Osman Basketbol, TB2L’de mücadele edecek
24 Ağustos 2021 Salı
Kuşadalı miniklerin yaz tatili sporla renkleniyor
20 Ağustos 2021 Cuma
ING Basketbol Süper Ligi fikstür çekimi yapıldı
20 Ağustos 2021 Cuma