Bozan Karayılan PKK’nın Silah Bırakmasını Değerlendirdi

PKK Liderinden Murat Karayılan ' ın İl Genel Meclis Üyesi kardeşi olan Bozan Karayılan PKK ' nın silah bırakılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.Evde Şanlıurfa ' nın Birecik ilçesine bağlı Sakaltutan köyünde ikamet eden Bozan Karayılan İhlas Haber Ajansına konuştu. PKK ' nın 8 Mayıs ' ta çekileceğini, ağabeyi olan Murat Karayılan ' ın konuşmasının ardından sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Kardeş Karayılan; “Ağabeyim Murat Karayılan, aydın bir insandır, makine mühendisi ve halen bekârdır.” Dedi.

Kardeş Karayılan konuşmalarını şöyle sürdürdü; “Bu süreç önemli bir süreç tabi Türkiye halkları için çok önemsenecek bir süreç herkes sahip çıkmalı destek vermeli, tarihi bir fırsattır Türkiye halkı için, silahların susması genç insanların ölmemesi çok önemli bir konudur.

Buradaki temennimiz bundan sonraki süreç ile ilgili barışın derinleşmesi, barışın kalıcı hale gelmesi, kardeşliğin özgürlüğün pekişmesidir. Bilindiği üzere geri çekilme kamuoyu Türkiye tabiriyle Kuzey Irak Kürdistan ' a çekilecek. Bundan sonraki süreç anayasal süreçtir. Umarım bu süreci başarı ile sürdürürler. Murat Karayılan benim ağabeyimdir. 30 yıldır yerel hareketin içerisinde bir şahıstır. Bir aydındır aslında, makine mühendisidir. Kürt davasına sahip çıkmış yaklaşık 32 yıldır görev yapıyor. Tabi bunun öncesi de var. Gençlik ve üniversite yılları var. 1978 yılında başlamış ve halen bekârdır.” Dedi.

Son zamanlarda barış sürecine engel olmaya çalışan siyasi partilerin ilişkin olarak ta konuşan kardeş Karayılan şunları dedi; “Muhalefetin, MHP ' nin tavrı ortadadır. CHP ' nin Sosyal demokrat kimliği ile sürece destek vermesi gerekirken, destek vermemesini kamuoyu zaten eleştiriyor. Son olarak ta akil insanlarla ilgili konuşan İl Genel Meclis Üyesi Bozan Karayılan; Akil insanların yapmış olduğu çalışmalar gerçekten çok değerli çalışmalar. Bu insanlara destek verilmesi gerekir. Protestolara gelince ise batı insanlarının daha önceki siyasetçilerin politikliklerinden kaynaklanan bir sorun onları da zaten dikkate almamak gerekiyor. Toplumun yüzde 60-70 ' i barış istiyor. Güneydoğu ' da Kürtlerin yaşadığı bölgelerde bu oran yüzde yüzlere ulaşmış durumdadır. Akil insanların çalışmalarını önemsiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Öte yandan Karayılan ailesi gündemi ve barış sürecini televizyon izleyerek takip ettikleri görüldü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile