Koyun sahibi ile genel detaylar
-Koyunun tartıya çıkarılması
-tartı detayı
-koyunlar genel detay
-141 kiloluk koyun sahibi ile detay
-Ekrem Erol ile röportaj
-Ekrem erol'un koyunu sevmesi
( ADANA - ÖZEL)- Adana’nın Kozan ilçesinde 141 kiloluk kurbanlık koç, görenleri şaşkına çeviriyor ADANA
- Adana’nın Kozan ilçesinde Ekrem Erol isimli kurban satıcısının 6 aydır beslediği kurbanlık koç, kilosu ve fiyatı ile akranlarını üçe katladı. 141 kilogram ağırlığındaki kurbanlık koça 6 ay boyunca özenle baktığını belirten Ekrem Erol, 10 kişilik bir aileye yetecek büyüklükte olduğunu kaydetti.
Kozan’da toplam 112 kurbanlık keçi ve koyunu satışa sunan Ekrem Erol'un sürüsünde bulunan 141 kilogramlık Koç alıcılarının dikkatini çekti. 3 yaşında olan 141 kiloluk Sivas Kangal cinci koyununa gözü bakan Ekrem Erol, 4 Bin TL’den satışa sunduğunu söyledi.
Ayağa kalktığında bir insan boyuna ulaşan, tartmak için iki kişinin zor tartıya çıkardığı koç, kendi cinsleri arasında büyüklüğü ile hemen dikkat çekiyor. İhlas Haber Ajansı Muhabirlerine konuşan satıcı Ekrem Erol, normalde koçların en fazla 90 ile 120 kilo arasında değiştiğini belirterek “İstisna bir koyun. Biz bunu 6 ay önce bir arkadaşımızdan aldık. Veteriner Ali Demir’in gözetimi ile bakıyoruz. Hiç bir hormonsal, iğne ilaç yok. Tamamen doğal besliyoruz. Sivas’a bağla Kangal koyunu bu. Adana bölgesinde normalde bu hale gelmez. Ahırımızın içindeki soğuk su, yediklerini yağ ve ete çeviriyor. Çok soran var ama bir çok kişi bunu alamıyor. Hayvan büyüdükçe et oranı artar. Bunun yaklaşık 75 kilo civarı eti çıkar. Çok güçlü bir koyun yaklaşık 4 bin TL den satışa sunuyoruz bunu. Normalde koyunlar bin 200 TL civarında. Kurbanını dağıtmak isteyenler için ideal. Bu hayvanımız çok fazla kişiye dağıtılabilecek yaklaşık 10 kişiye yetecek eti var” diye konuştu.
(BRL-
Bu koç, kilo ve fiyatta akranlarını üçe katladı
İLGİLİ VİDEOLAR
Muş’ta örtü yangını
31 Ağustos 2021 Salı
30 Ağustos Zafer Bayramı Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı
31 Ağustos 2021 Salı
Kaçkar Dağı'na '30 Ağustos' tırmanışı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yorulan koyunu ahıra kadar sırtında böyle taşıdı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ulus Atatürk Anıtı restore edildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Oltulu Doğaseverlerden 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kayserililer 'Kurtalan Ekspres' coştu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Trenin çarptığı 8 büyükbaş hayvan telef oldu
30 Ağustos 2021 Pazartesi