Tarlabaşı’nda polisin göstericilere müdahalesi sırasında, bir genç kıza gaz bombası isabet etti.

Beyoğlu Tarlabaşı'ndan Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruba polis müdahale etti.

Müdahaleler sırasında 18 yaşlarında ismi belirlenemeyen bir kıza, polis ekiplerinin göstericilere attığı gaz bombası isabet etti. Kanlar içerisinde kalan genç kız olduğu yere yığıldı.Bu sırada çevrede bulunan polis ve vatandaşlar yaralı kızın yardımına koştu.

Daha sonra genç kız olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Bülent Arınç : 1 Mayıs'ı Zehir Etmemeleri Gerekirdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'da yaşanan 1 Mayıs olayları için 'Bugünü zehir etmemeleri gerekirdi. CHP'nin 1 Mayıs ile ilgili tavrını kınıyorum' dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarında yaşanan olaylara ilişkin, 'Yani yaşananlar üzücü. Türkiye bir hukuk devleti. Nerede ne şekilde toplantı, gösteri yürüyüşü yapılacağı kanunlarda belli. Artık bunu çocuklar bile biliyor. Ancak sayın Kılıçdaroğlu bilmiyor ki, 'isteyen istediği yerde her şeyi yapsın' diyor' dedi.

Arınç, AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK Parti'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıya ilişkin soru üzerine, Arınç, 'Sayın Başbakanımız davet ettiler. Gündemi bilmiyorum. Gerekirse bir arkadaşımız da açıklama yapar'' diye cevap verdi.

Arınç, çözüm sürecinin gidişatına ilişkin soruya da 'O konuda bir şey söyleyemeyeceğim' ifadesini kullandı.

Arınç, 1 Mayıs kutlamalarında yaşananlarla ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine de şunları kaydetti:

'Yani yaşananlar üzücü. Türkiye bir hukuk devleti. Nerede ne şekilde toplantı gösteri yürüyüşü yapılacağı kanunlarda belli. Artık bunu çocuklar bile biliyor. Ancak sayın Kılıçdaroğlu bilmiyor ki, 'isteyen istediği yerde her şeyi yapsın' diyor. Buradan şunu anlayabiliriz; CHP iktidara gelecek olursa faraza o zaman herkes kanun, nizam dinlemeden istediği her şeyi yapabilecek. Allah o günlerden korusun. Toplantılar, kanunlara tabi. Taksim'de böyle bir toplantının yapılamayacağı çok önceden ilan edildi. Sayın Vali, gerekli duyuruları yaptı. Sayın Başbakanımız, sendika liderleriyle konuştu.Onlara, farklı yerler gösterdi. Çünkü toplantı, gösteri yürüyüşlerinin nerede yapılacağı, vilayetin kararıyla belirleniyor.'

-'Hukuk tanımayan, Valiliğin kararlarını dikkate almayan gruplar'-
Taksim Meydanı'ndaki inşaat çalışmaları nedeniyle de İstanbul Valiliğinin kutlamalara izin vermediğini anımsatan Arınç, 'Buna rağmen direnen, hukuk tanımayan, Valiliğin kararlarını dikkate almayan grupların, elbette üzücü olaylara sebebiyet verdiğini görüyorum' diye konuştu.

'Bir zamanlar bahar bayramı diye kutlanan ama asıl ve gerçek ismi çalışanların, işçilerin bayramı olan bugünü zehir etmemeleri gerekirdi' diyen Arınç, şöyle devam etti:

'Ben şahsen her şeye rağmen direniş gösteren, bir kısmı marjinal gruplar bir kısmı da sendikaların yürüttüğü polisle karşı karşıya gelen bu tavrı kınıyorum. Böyle olmaması gerekirdi. Bir bahar veyahut bahara girdiğimiz günlerde, 1 Mayıs Uluslararası İşçi Bayramı olarak bizim dönemimizde kabul edilmiş, ilan edilmiş bayram olarak, böyle bir olumsuzluğu yaşatmamaları gerekirdi.'

Arınç, gazetecilerin de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

-İçişleri Bakanı Güler-

İçişleri Bakanı Muammer Güler de AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde, İstanbul'da yaşanan olaylara ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine, İstanbul Valiliğinin bugün saat 16.00'da olaylara ilişkin açıklama yapacağını bildirdi.

Bakan Güler, olaylarda emniyet güçlerinin orantısız güç kullandığına ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine de 'Hayır, hayır' yanıtını verdi.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Dhkpc Örgütü yine Eylemde

5 Mayıs 2013 Pazar

1 Mayıs'ta tutuklama yok

5 Mayıs 2013 Pazar

Serbest bırakıldılar

5 Mayıs 2013 Pazar

CHP'den suç duyurusu

4 Mayıs 2013 Cumartesi

1 Mayıs soruşturması

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Dilan molotof atmış

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Olaylı 1 Mayıs

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Molotof elinde patladı

3 Mayıs 2013 Cuma

Dilan'ın suç kaydı çıkmadı

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Dilan komadan çıktı

4 Mayıs 2013 Cumartesi

CHP'den 1 Mayıs için suç duyurusu

4 Mayıs 2013 Cumartesi

'Başbakan'ın İşi zor artık'

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Alp ailesi Vali'ye öfkeli

4 Mayıs 2013 Cumartesi

İstanbul'da 1 Mayıs

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile