destek alanlardan detaylar
-imza töreninden detaylar
-konuşmalar
-detaylar
( BURSA ) BURSA
- Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörlüğü, 17,7 milyon liralık yatırım gerçekleştiren 13 projeye, 9,4 milyon lira hibe desteği sağlayacak. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörlüğü tarafından Ipard II 3. çağrı sözleşme töreni gerçekleşti. Törene AK Parti Bursa milletvekilleri Zafer Işık ve Refik Özen ile hibe desteği alan vatandaşlar katıldı.
2 adet yenilenebilir enerji yatırımı, 1 adet mantar yetiştiriciliği, 2 adet kırsal turizm yatırımı, 3 adet zanaatkarlık ve katma değerli ürünler yatırımı, 5 adet kırmızı et üretim işletmeler yatırımı olmak üzere toplamda 13 projenin 17,7 milyon lira olduğunu ifade eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun, “Ipard I kapsamında Türkiye genelinde 10 bin 693 proje hayat buldu. 6,77 milyar liralık yatırım gerçekleşti. 3,15 milyar lira ise hibe olarak verildi.
Bursa’da ise 215 proje için 207 milyonluk yatırıma 82 milyon hibe desteği sağlandı. Ipard II 1. ve 2. çağrı döneminde 51,4 milyon liralık yatırama 23,6 milyonluk hibe desteği sağlanacak. Ipard II. 3. çağrı döneminde ise 36 milyonluk yatırama ise yaklaşık 19 milyon lira hibe desteği vereceğiz. Bu projelerin tamamlanmasıyla Bursa’ya 36 Milyon liralık yatırım sağlanacak. Bu yatırımlara ise yaklaşık 19 milyon lira hibe desteği sağlanmış olacak. Bu gerçekleştirilen projeler, Türkiye’ye dışarıdan ekonomik saldırıların olduğu bu dönemde çok önemlidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomik seferberliği destek veren başvuru sahiplerini kutluyorum” dedi.
Petrole ve diğer enerji kaynaklarına alternatifler bulunabileceğini belirten AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise, “Gıda ve tarımın alternatifi hiçbir şekilde bulunmamaktadır. Nüfusun da hızla artmasıyla su ve toprağın önemi daha da artmış bulunmaktadır. Dünya’da tarıma elverişli alanlar hızla azalmaktadır. Bu bağlanma kırsal kalkınmayı destekleyen bu projeleri gerçekleştiren herkese çok teşekkür ediyorum. Dün olduğu gibi bugün de AK Parti hükümetleri olarak, daima çiftçimizin yanında yer almaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Hibe desteğini almaya hak kazanan 13 proje sahibi, katılımcıların alkışları eşliğinde imzalarını attı.
Bursa'da tarım projelerine 10 milyonluk hibe desteği
İLGİLİ VİDEOLAR
Bafra’da Uğur Işılak rüzgarı esti
31 Ağustos 2021 Salı
Başkent’te eski eş cinayeti: 1 ölü, 3 yaralı
31 Ağustos 2021 Salı
Avcılarda 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakkari’de 30 Ağustos Zafer bayramı konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Terör örgütü PKK'dan Afrin’e saldırı: 6 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hem selin izleri siliniyor, hem de korona ile mücadele sürüyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tanıştıkları Halk otobüsünü gelin arabası yaptı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vatan Caddesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda komandolar caddeleri inletti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zaferi için asker, polis, engelli ve akademisyenler birlikte daldılar
30 Ağustos 2021 Pazartesi