- Cami cemaatinden detaylar - Cuma vaazından detaylar - Projeksiyondan detaylar - Cami imamı Şerif Burhan'ın konuşması - Cami cemaatinden Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Yoldaş'ın konuşmasıCamide projeksiyon eşliğinde vaaz - Bursa 'nın merkez Nilüfer ilçesindeki Şinasi Yürek Camisi'nin imamı Şerif Burhan, işitme engelliler için 6 yıl önce başlattığı proje kapsamında cemaate cuma vaazlarını projeksiyonla veriyor - Şerif Burhan:"Örneğin Kurban Bayramı'nda kurbanlık hayvanın nasıl kesileceğini cami cemaatine görsel olarak anlatabiliyorum. Engelliler için yapılmış sarı parkelere araba park edenlerin fotoğraflarını da çekip burada cemaate bunun yanlış olduğuna da gösteriyorum"BURSA (AA) - SERGEN SEZGİN - Bursa 'nın merkez Nilüfer ilçesindeki Şinasi Yürek Camisi imamı Şerif Burhan, cuma namazı öncesindeki vaazlarını projeksiyon eşliğinde veriyor.İmamlığı 30 yıldır yürüten Şerif Burhan, 2012'de görev yaptığı merkez Yıldırım ilçesindeki Ali Yazıcı Camisi'nde cuma namazlarına işitme engellilerin geldiğini fark etti. Burhan, 40 dakika süren vaazlardan bu kişilerin yararlanamadığını farkedince projeksiyon kullanmaya karar verdi.Cami cemaatinden de görüntülü verilen vaazların daha etkili olduğu yönünde olumlu tepkiler alan Burhan, projesini 1,5 yıl önce görev yapmaya başladığı Nilüfer'in 23 Nisan Mahallesi'ndeki Şinasi Yürek Camisi'nde sürdürüyor. - "Zahmetsiz rahmet olmaz"Burhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldırım'da 6 sene önce başlattığı projesini 1,5 yıldır Nilüfer'de sürdürdüğünü söyledi.
İşitme engellilerin vaazları duyamadığı için sadece bakmakla yetindiğini ancak projeksiyon ile anlamaya başladığını belirten Burhan, "Biraz zahmetli oluyor ama zahmetsiz rahmet olmaz. Cemaatimizden iyi tepkiler alıyorum. Yaptığım işten de keyif alıyorum. Görsel ve işitsel olarak insanlara faydalı olabilmek ve görevi layıkıyla yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz." dedi.
- "Sadece işitme engelliler faydalanmıyor"Burhan, projeden sadece işitme engellilerin faydalanmadığına dikkati çekerek, şunları belirtti:"Örneğin Kurban Bayramı'nda kurbanlık hayvanın nasıl kesileceğini cami cemaatine görsel olarak anlatabiliyorum. Engelliler için yapılmış sarı parkelere araba park edenlerin fotoğraflarını da çekip burada cemaate bunun yanlış olduğuna da gösteriyorum. Cuma namazlarında 3 bin kişilik camimiz doluyor ve dışarıda da namazını kılanlar oluyor."Cami cemaatinden Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Yoldaş da cuma namazlarını Şinasi Yürek Camisi'nde kıldığını dile getirdi.Bir eğitimci olarak Şerif Burhan'ı tebrik eden Yoldaş, "Bu yöntemle vaaz verilmesi bütün vatandaşlar için kalıcı bir etki oluşturuyor. Bizler için vaazı hem işitsel hem görsel olarak dinlemek daha etkili oluyor." diye konuştu.
Camide projeksiyon eşliğinde vaaz - BURSA
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bedirhan Bülbül: 'Rusya maçında iyi şeyler yapacağız'
29 Ağustos 2021 Pazar
- İsrail güçleri, Batı Şeria’da 94 Filistinliyi yaraladı
27 Ağustos 2021 Cuma
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te resmi törenle karşılandı
27 Ağustos 2021 Cuma
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te resmi törenle karşılandı
27 Ağustos 2021 Cuma
Sultangazi’de Aşure Günü etkinliği düzenlendi
27 Ağustos 2021 Cuma
- Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek'te
27 Ağustos 2021 Cuma