Gazeteci-yazar Can Ataklı, "Aydın Doğan'a cevap vermek benim haddim değil" dedi.

Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı'nın iddialarıyla, başlayıp Aydın Doğan'ın 'Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu böyle bir şey yapmışlarsa dünyanın en şerefsiz en ahlaksız insanlarıdır 'sözleriyle devam eden tartışmada son açıklama Can Ataklı'dan geldi.

1 haftalık suskunluğunu bozan Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı canlı yayında kendisini eleştiren Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın tepkileri karşısında neden sessiz kaldığına açıklık getirdi.

Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Merkez Siyaset programında bir haftalık suskunluğunu bozan Can Ataklı, eleştirilere yanıt verirken 'Şantajla istifa ettirildi 'dediği dönemin Turizm Bakanı Bahattin Yücel'le de canlı yayında karşı karşıya geldi.

DİNLEMEKTEN BAŞKA ÇAREM YOK

Aydın Doğan'ın en eski medya patronu olduğuna dikkat çeken Ataklı 'Olayı konuştuktan sonra Aydın bey devreye girdi. Aydın bey 30 yıllık medya patronu ve meslekte bulunanların en eskisi. Benim onu saygıyla dinlemek dışında yapabilecek bir şeyim yok. Ayrıca benim aldığım gazetecilik terbiyesi de kalabalık bir ortamda bir medya patronu ile tartışmamayı gerektirir. Kullandığı bir kaç kelime için üzüldüğümü belirttim. 'dedi.

CEVAP VERMEK HADDİME DEĞİL

Doğan'ı eleştirmesinin haddine düşmediğini kaydeden Ataklı ''Hezeyan' dedi. Ben neden hezeyan içinde olayım. 'Ne dediğini bilmiyor' dedi. Ben ne dediğimi biliyorum. Çünkü ben bir tanıklığı anlatıyorum. Aydın beyin yayına girmesi ve 'Yaptıysa şerefsizdir' demesiyle hava birden değişti. Ben başımdan geçen bir olayı anlatıyorum. Anlattığım bu. Ben bir medya patronuyla bir televizyon kanalında görüşmeyi haddim olarak görmüyorum. Yapanı da eleştiririm. Sonuçta biz çalışanlarız. Tayyip Erdoğan'da yayına girse ve ben yazdığım şiddette burada tartışmam. 'şeklinde konuştu.

NEDEN 'GAZETECİLİK HAYATIM BİTEBİLİR 'DEDİ?

'Bugün gazetecilik hayatımın son günü olabilir 'şeklinde ki sözlerine de açıklık getiren Can Ataklı 'O anda aklıma bir anda 15 yıl öncesi geldi. 97 ve ondan sonra yaşadıklarım aklıma geldi. Ben bu çıkışları yeni yapmıyorum. 28 Şubat ve sonrasında da zaten tavır alıyordum. O yüzden gazetedeki pozisyonunum adım adım geriledi. 2000'de Etibank'a el konulunca gazeteden ayrılmak zorunda kaldım. Sonrasında bir işsizlik dönemim var. Bunun neden olduğunu da dost sohbetinde yüzüme söylediler.. 'Sen TÜSİAD'ı, Aydın Doğan'ı karşına alırsan başına bu gelir. Onun için sen sessiz dur, bu bir süreç' dediler. O geldi aklıma. Onun için 'Bitebilir' dedim.

Can Ataklı'nın ardından söz alan Bahattin Yücel; 'Tam 13 yıl oldu siyaseti bırakalı. İyikide bırakmışım. Can'la Zafer ne konuştu bilmem. Kaç dosya var nedir bilmiyorum. Can da bilmiyordur bence. Can Ataklı, Zafer'le bu konuyu konuşunca yanıma geldi ve söyledi. Kendisine şunu ifade ettim. Bu çok ciddi bir söylentidir.

CAN ATAKLI'YLA KONUŞMADIM

Ardından Zafer'e ulaştım ve görüşmek istediğimi ifade ettim. Can bana böyle şeyler söyledi ben bunun için sonuna kadar gitmek zorundayım dedim ve çocuklarımı da çağırdım. Zafer'e olanları anlattım ve Zafer de bana Can'la konuşmadım dedi. Belki Can yanlış anlamış olabilir dedi. Ben bunu Can'a anlatınca Can da hiç ses çıkartmadı. Daha sonra ertesi gün sabah saat 8'de Ertuğrul Özkök'ü aradım. Dün akşam böyle tatsız bir konuşma geçti. Böyle bir dosya olduğunu ve yayınlanmaması için istifa etmem gerektiği söylendi. Lütfen böyle bir dosya varsa yayınlayın dedim. Ertuğrul bana kesinlikle böyle bir şey olmadığını ifade etti.

Zafer'le konuştuktan sonra cok kırıldım. Madem böyle bir söylenti varsa önce beni araması gerekirdi. Dinç Bilgin'le de konuştum ve dedimki Siz gazete sahibisiniz. Sizden bu haberin yayınlanması talimatını vermenizi istiyorum. O da bana 'Olsa bile önce sizinle konuşuruz 'dedi.

KOCABIYIK MUHATABIM DEĞİL
İddiaların odak noktasında ki isim olan dönemin Turizm Bakanı Bahattin Yücel, geçtiğimiz gün A Haber kanalında 'Can Ataklı doğru söylüyor, Hürriyet Şantaj Yaptı 'diyen Çiller'in eski başdanışmanı Hüseyin Kocabıyık'ın açıklamalarına ise sert tepki gösterdi. 'Hüseyin Kocabıyık benim muhatabım değil. 'diyen Yücel Kocabıyık hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade ederek 'Çünkü siyasi sorumluluk taşımıyordu cevap vermem. Özer Çiller'in kendisine bir yolsuzluk baskısı nedeniyle istifa ettiğimi aktardığını ifade etti. Ben o nedenle kendisini mahkemeye veriyorum. Bunu duyar duymaz Özer beyi aradım. Cevabı şudur 'O gün benim yanımda yoktu. O tarihten itibaren de kendisini görmedim.Öyle bir şey duysaydım evvela seni bulur sana söylerdim.' O yüzden onu ciddiye almıyorum ve cevap vermek istemiyorum. Bana hiç bir baskı olmamıştır. 'dedi.

BEYAZ GAZETE


İLGİLİ HABERLER


Çiller'in Başdanışmanı: Can Ataklı doğru söylüyor, Hürriyet Şantaj Yaptı


Eğer Ertuğrul Özkök Bunu Yapmış ise Şerefsizin Tekidir!


Özkök Aydın Doğan'a Köşesinden İstifasını Sundu


Peki şimdi Aydın Doğan ve Ertuğrul Özkök ne yapacak?


Kilit bakan konuştu: Özkök Hükümeti Yıkmaya çalıştı



Can Ataklı:Aydın Doğana Cevap Vermek Haddime Değil

Gazeteci - yazar Can Ataklı, ' Aydın Doğan'a cevap vermek benim haddim değil ' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile