ABD Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamaya tanık olan muhabir o anları anlattı.

Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği önündeki patlama sonrası Vatan Gazetesi yazarı Kemal Göktaş, olay yerinde yaşananları anlattı.

Göktaş şu şekilde konuştu; ''Patlamanın olduğu sırada ABD Elçiliği'ne 150 metre uzaklıktaydık. Patlama elçiliğin 2 no'lu giriş kapısında meydana geldi. Patlama olduğu anda olay yerine koştuk. Olay yerinde rutin görevlerini yapan polisler vardı.Etrafa saçılmış et parçaları, kopmuş bir bacak ve tam giriş kapısında kopmuş bir kafa gördük. Dehşet vericiydi. İçeriden dumanlar çıkıyordu. Resmi polisler güvenlik kulübesine girmemize engel oldu.

Dışarıdan gördüğümüz kadarıyla içerisi enkaz olmuştu. Hatta içerideki polis enkaz altında birinin olduğunu söylüyordu. Polis memuru olayın canlı bomba olabilceğine dair gelişmeyi telefonla amirlerine bildirdi. Paris Caddesi üzerinde 50 metre aşağısında vize başvurusunun yapıldığı yer var. Bu nedenle patlama anında kuyruk olmaması büyük şans. Patlamadan sonra 3 gazeteci ve birkaç polis 15 dakika kadar yalnızdık. İlk ambulans 15 dakika sonra geldi. İki polis amiri ve destek polis kuvvetleri ise 20 dakika sonra olay yerindeydi bu da çok ilginç bir durum olarak kayda geçti''

Canlı Bomba Ecevit Şanlı Kamerada

Anadolu Ajansı, ABD Büyükelçiliği girişindeki patlamayı gerçekleştiren canlı bombanın olay yerine giderken güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerine ulaştı.

Büyükelçiliğe yakın bir hastanenin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüde canlı bomba Ecevit Şanlı, Paris Caddesi'nden ABD Büyükelçiliği'ne ilerliyor.

Yalnız olduğu görülen saldırgan, kargocu kılığında elinde bir zarfla Büyükelçiliğin girişine doğru ilerlediği kameralara yansıyor.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Canlı bomba yalnız mıydı?

5 Şubat 2013 Salı

Keşif yapmadan saldırmış

5 Şubat 2013 Salı

Bombacı 10 Gündür Ankara'daydı

4 Şubat 2013 Pazartesi

Ankara'daki patlama

4 Şubat 2013 Pazartesi

Elçilikteki saldırı

4 Şubat 2013 Pazartesi

Emniyette kırmızı alarm

4 Şubat 2013 Pazartesi

Bayraklar yarıya indi

3 Şubat 2013 Pazar

''Müthiş bir kahramanlık''

3 Şubat 2013 Pazar

Canlı bomba görüntüleri

3 Şubat 2013 Pazar

''Oğlum bizi ateşe attı''

3 Şubat 2013 Pazar

El bombasını da patlatmış

3 Şubat 2013 Pazar

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile