Canlı yayını geren yeni anayasa tartışması

Tarafsız Bölge programına konuk olan Prof. Dr. Erdoğan Teziç ile Dr. İbrahim Uslu arasında hararetli bir tartışma yaşandı.
Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programının dünkü bölümünde Başbakan'ın “Anayasa referandumu olabilir” kararı masaya yatırıldı. Programın konukları Prof. Dr. Erdoğan Teziç ile Dr. İbrahim Uslu arasında hararetli bir tartışma yaşandı.

Anayasa'da değiştirilemez maddeler dışındaki tüm maddelerin değiştirilebileceğini söyleyen Teziç Uslu'ya, "Değiştirilemez maddelerle ilgili sorunlarınız var mı?" diye sordu.

"Bence yok. Kimsenin bununla ilgili bir problemi yok" yanıtını veren İbrahim Uslu, "Siz'Bu parlamento anayasayı toptan değiştirmek için hukuksal yetkiye sahip değildir'dediniz. Bende bu parlamento yüzde 95 temsil yeteneğine sahip olan bir parlamento diyorum" şeklinde konuştu.

Teziç de, "İbrahim Bey bakın diyorum ki; anayasada değiştirilemez maddeler dışındaki tüm maddeler değiştirilebilir" dedi.

Araya giren Ahmet Hakan "Değiştirilemez maddeleri değiştirmek isteyen yok ki Türkiye'de" şeklinde konuştu.

"BOŞ BİR TARTIŞMA"


"Ben de onu söylüyorum" diyen Erdoğan Teziç'e Ahmet Hakan, "O zaman bu boş bir tartışma gibi geliyor bana. Başkenti değiştirelim, İstiklal Marşı'nı değiştirelim, memleketin dilini değiştirelim, laik, sosyal, hukuk devletini değiştirelim diyen var mı? Ben öyle birini görmedim. Bu tartışma dışı" diye konuştu.

"LAFI ÇEVİRMEYE GEREK YOK"


Buna karşılık Teziç'in, tali kurucu iktidar'dan bahsetmesi üzerine İbrahim Uslu, "Hocam lafı çevirmeye gerek yok" diye çıkıştı.
Bu söz karşısında sinirlenen Teziç, "Lütfen" dedi, ikili arasındaki hararetli anlar bir süre daha devam etti.

"MECLİS, ASLİ KURUCU GÜÇ GİBİ DÜZENLEME YAPAMAZ"


Meclis'in anayasayı büyük oranda değiştirebileceğini söyleyen Erdoğan Teziç, "Ama değiştirilemeyecek hükümler hariç. Ben anayasa değiştirilemez demiyorum. Ama asli kurucu güç gibi, değiştirilemez maddeleri bir kenara atarak düzenleme yapamaz. Yetkisi yok o alanda" şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile