- Çeşmeden görüntüler Aydın 'da Celal Bayar'ın yaptırdığı çeşme restore edildiAYDIN (AA) - Aydın 'ın Germencik ilçesinde Türkiye'nin üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Milli Mücadele döneminde kaldığı mahalleye gönül borcunu ödemek için yaptırdığı çeşme restore edildi.Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, gazetecilere, Milli Mücadele yıllarında "Galip" takma adıyla ülkenin işgalini önlemede önemli role sahip Celal Bayar'ın o yıllarda bir süre Dağyeni Mahallesinde bulunduğunu ve mahallelinin kendisine ilgi göstermesinden dolayı 1957 yılında çeşme yaptırdığını söyledi.
Çeşmenin zaman içinde tahrip olmasından dolayı Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü ile iş birliği ile burayı restore ettiklerini aktaran Öndeş, kültür varlıklarını korumak için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
Öndeş, "Bu ve bunun gibi eserler Milli Mücadele döneminde canıyla, kanıyla, malıyla bu cennet vatanı savunan halkımız için bir madalya, bir semboldür. Bizler için de birer gurur kaynağıdır. Bu anlamda büyük mutluluk içerisindeyim. Memleketimize hayırlı olsun." dedi.
Çeşmenin üzerinde "Bu köyün çeşmesini armağan etti bize, mübarek su gibi aktı bayar kalbimize" yazısı yer alıyor.
Celal Bayar'ın yaptırdığı çeşme restore edildi - AYDIN
İLGİLİ VİDEOLAR
Keçiören, 30 Ağustos Zafer Bayramını özel çocuklarla kutladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Oltulu Doğaseverlerden 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Türkiye’nin güvenilir bir ülke olduğunu ispatlamak için Almanya’dan motosikletleri ile geldiler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sat Buzul Göllerine 60 bin sazan balığı bırakıldı
27 Ağustos 2021 Cuma
'Anadolu Parsı'ndan 5 günde 5 farklı zirve
23 Ağustos 2021 Pazartesi
Eşinin hasretine 1 hafta bile dayanamadı 4 gün sonra vefat etti
19 Ağustos 2021 Perşembe
Eşinin hasretine 1 hafta bile dayanamadı 4 gün sonra vefat etti
19 Ağustos 2021 Perşembe
- Kum zambakları çiçek açtı, koparmanın cezası 80 bin TL
18 Ağustos 2021 Çarşamba
Vatandaşların tankerle su taşıma devri bitti
18 Ağustos 2021 Çarşamba
Batman’da doğa harikası mesire alanı, piknikçilerin çöpleriyle doldu
18 Ağustos 2021 Çarşamba