TRT Haber'e konuşan Meclis Başkanı, tutuklu vekillerin durumunu değerlendirdi.

TRT Haber'de yayınlanan İnce Çizgi programının bu haftaki konuğu Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ti. Çiçek, yeni anayasadan başkanlık sistemine gündemdeki pek çok soruyu cevapladı.

Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Gül'ün sözleriyle gündeme yeniden taşınan tutuklu milletvekilleri konusunda, Mecliste irade çoğunluğu oluşmadığını söyledi. Teröre de değinen Meclis Başkanı, BDP'ye 'Kendi yerinizi tayin edin ' dedi.

'Tutuklu Vekiller İçin Çoğunluk Oluşmadı '

“İnce Çizgi” programına katılan Cemil Çiçek'e gündeme tekrar gelen tutuklu milletvekillerinin durumu soruldu. Çiçek, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı dedi ki; 'ben tutuklu vekilleri Mecliste görmek isterim. ' Buna karşılık yasal düzenleme noktasında dedim ki; 'bohçanın 4 ucu bir araya gelmedi. Yeni bir kural koyma noktasında mecliste bir irade çoğunluğu oluşmadı, irade birliği olmasa bile irade çoğunluğu oluşmadı olmayınca da kural yok. Yani eski kuraldan yeni bir sonuç bekliyoruz '

'Yeni Anayasa Şart '

Meclis Başkanı, pek çok konuda darbe anayasasından kaynaklanan sorunların yaşandığını belirterek, yeni anayasanın mecburiyet olduğunu vurguladı.

Çiçek, “2014'e bu anayasayı bırakırsak, uzun süre bu usulle yapım imkanı olmaz. Onun için 2012'nin sonuna, gerçekten kamuoyunu da inandıracak tarzda, evet bu defa bu iş oluyor, ufak tefek gecikme olsa da, Meclis bu defa anayasayı yapacak diyebilir bir noktaya gelmemiz lazım ' diye konuştu.

'Başkanlık Sistemini Doğru Buluyorum '

Meclis Başkanı Çiçek, başkanlık sistemi konusunda da şunları ifade etti:

“Ben başkanlık sisteminin doğru olacağını o zaman söyledim. Yeni söylüyor değilim. Ama şimdi ben bir komisyona başkanlık yaptığıma göre, bu benim dışımda tartışılacak bir konudur. Bir parti ben bu işte yokum diyorsa, onun bu taslak anayasa metnine girmesi mümkün gözükmüyor. '

'28 Şubat'ın Geleceğinin İşaretleri Vardı '

Programda 28 Şubat süreci de gündeme geldi. Çiçek, bu konuda “28 Şubat'ın geleceği noktasında çok alametler belirmişti. Konuşmalar vardı, eylemler vardı. Refahyol 'un kuruluşuna giden yolda bir kısım kumpaslar, bir kısım sıkıntılar oldu” şeklinde konuştu.

Terör Konusunda “Saflar Netleşsin” Çağrısı

Terör konusuna da değinen Cemil Çiçek, herkesi saflarını belirlemeye çağırdı.

Çiçek, “Bunun arkasında uluslararası güçler var. Bir kısım güçlerin, Türkiye'ye belli politikaları kabul ettirebilmeleri, belli politikalarından caydırabilmeleri, bunun için kullandıkları en uygun enstrüman terördür. BDP de kendi yerini tayin etsin. Herkesin safını belirlemesi lazım ' dedi.

Cemil Çiçek: Bohçanın 4 Ucu Bir Araya Gelmedi

TRT Haber'de yayınlanan İnce Çizgi programının bu haftaki konuğu Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ti. Tutuklu vekillerin durumunu değerlendiren Çiçek, “Sayın Cumhurbaşkanı dedi ki; ' ben tutuklu vekilleri Mecliste görmek isterim. ' Buna karşılık yasal düzenleme noktasında dedim ki; ' Bohçanın 4 ucu bir araya gelmedi. Yeni bir kural koyma noktasında mecliste bir irade çoğunluğu oluşmadı, irade birliği olmasa bile irade çoğunluğu oluşmadı olmayınca da kural yok. Yani eski kuraldan yeni bir sonuç bekliyoruz '' dedi.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile