Emekli orgeneral Çevik Bir dahil 9 kişi tutuklandı.

Dün adliyeye sevk edilen 16 zanlının ardından dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de aralarında bulunduğu 12 kişi Ankara Adliyesi'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan, aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 12 zanlı daha Ankara Adliyesi'ne getirildi.

16 ZANLIDAN 9'U TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edilen 16 şüphelinin sorgusu tamamlandı. 16 zanlıdan 9'u tutuklandı. Tutuklanan 9 kişi arasında Emekli Orgeneral Abdullah Kılıçarslan da var.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin'in de bulunduğu 5 savcının gerçekleştirdiği sorgulama işlemi, yaklaşık 12 saat sürdü.

Savcılık sorgusunun ardından aralarında emekli tuğgeneraller, İdris Koralp ve Abdullah Kılıçarslan'ın da bulunduğu 16 zanlı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcıların zanlılara ağırlıklı olarak, Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) kurulması, faaliyetleri ve raporları hakkında sorular yönelttiği öğrenildi.

Şüpheliler, BÇG'nin dönemin hükümetinin de imzasının bulunduğu Milli Güvenlik Kurulu kararları doğrultusunda kurulduğunu belirterek; tüm faaliyetlerin bu doğrultuda gerçekleştirildiğini savundu.

SAVCILIK SORGUSU TAMAM
Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat Soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan emekli Orgeneral Çevik Bir'in savcılık sorgulaması tamamlandı.

Diğer zanlıların da Savcılıktaki ifadelerinin tamamlanmasının ardından aralarında Bir'in de olduğu şüphelilerin tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilip edilmeyecekleri belli olacak.

MAHKEMEYE SEK EDİLDİLER
Çevik Bir'in de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

ÇEVİK PAŞA TUTUKLANDI
Emekli orgeneral Çevik Bir dahil 9 kişi tutuklandı.






Çevik Bir ve 12 Emekli Asker Adliyede

28 Şubat soruşturmasında perşembe gününden bu yana emniyette sorgusu süren emekli orgeneral Çevik Bir ve 12 emekli asker Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile