CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a Dava Açıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan hakkında Gerede Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ' Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme ve yönetme ' suçlamasıyla dava açıldı. Milletvekili Özcan, “Hayatımın ilk fezlekesiyle gurur duyacağım” dedi.

Gerede ilçesinde bulunan Tabakhane işçileri, 2012 yılının Ocak ayında işverenleri protesto ederek eylem yapmıştı. Yıllardır sigortasız ve zam almadan çalıştıklarını iddia eden işçilerin eylemine CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da destek vermişti. İşçilerin gösterisi sırasında emniyet güçlerinin coplu ve bibergazlı müdahalesiyle onlarca işçi de gözaltına alınmıştı. Protesto gösterilerinin üzerinden dört ay geçerken, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan hakkında Gerede Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı. Partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Tanju Özcan, meclise ulaşan fezleke hakkında konuştu.

Tabakhane işçilerine verdiği destekten dolayı kendisine Gerede Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldığını söyleyen Tanju Özcan, “2012 yılı Ocak ayının ilk günleriydi. Tabakhane işçileri haklarını savunmak için bir eylem yaptılar. Yıllardır istedikleri haklarını alamadıklarını söylediler. Ben de kendilerine eşlik ettim. Onlarla birlikte kol kola girerek yürüdüm. Ne bir hakaret ne de işverenlere söz edilmedi. Ancak geçtiğimiz günlerde meclise bir fezleke ulaştı. Gerede Cumhuriyet Başsavcılığı dokunulmazlığımın kaldırılmasını istiyor” şeklinde konuştu.

Hayatında ilk kez kendisi hakkında fezleke hazırlandığını belirten Tanju Özcan, “Gerede Cumhuriyet Savcısı yürüyüşe katılmamın bir suç olduğunu söylemiş. Hakkımda hazırlanan fezlekenin bir bölümünde diyor ki ' Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili olarak görev yapan şüphelinin de bahse konu toplantı ve gösteri yürüyüşü yapanlara destek vererek işçilerle birlikte yürümek suretiyle eyleme iştirak ettiği tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşılmakla. ' Eğer gariban işçilere destek vermek suçsa cezamı çekerim” diye konuştu.

AK Partili ve BDP ' li Milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekeleri de katılımcılara gösteren Tanju Özcan, “Ben hakkımda hazırlanan bu fezlekeyle gurur duyacağım. Bir de meclisten aldığım fezlekeler var. Çoğunlukla AKP ' li ve BDP ' li vekillere ait. AKP ' liler için zimmet, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak gibi mali suçlardan fezleke hazırlanmış. BDP ' liler ise terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü lehine propaganda yapmak gibi suçlardan. Benim içinse gariban işçilere destek vermekten fezleke hazırlandı” dedi.Milletvekili Özcan, yarın Tabakhane işçileriyle birlikte Cuma namazına katılacağını ve ardından da basın açıklaması yapacağını ifade etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile